Macan Turbo topmodel met 440 pk

Op de komende IAA autoshow, van 12 tot 22 september in Frankfurt, presenteert Porsche z’n nieuwe Macan Turbo. De Macan is het best verkochte model van Porsche en er is dan ook met veel belangstelling uitgekeken naar het nieuwe topmodel in deze lijn. De levering van de voorgaande Macan Turbo was vorige zomer gestopt, hoog tijd dus voor een nieuwe versie. De Macan Turbo heeft nu een nieuwe 2,9-liter zescilinder bi-turbomotor met 440 pk aan boord, 40 pk meer dan z’n 3,6-liter voorganger. Hij is nu al te bestellen en staat vanaf eind oktober bij de dealers. 

De buitenkant

De nieuwe Macan Turbo is te herkennen aan de speciale Turbo-look; aan de voorkant drie grote luchtinlaten, hooggeplaatste koplampen met LED-technologie en het Porsche Dynamic Light System (PDLS), 20 inch Macan Turbo-velgen, de Sport Design-dorpels en de Sport Design-buitenspiegels in carrosseriekleur. Aan de achterkant een vaste achterspoiler met twee vleugels en het sportuitlaatsysteem met vier in zilver uitvoerde eindpijpen. Standaard wordt de Macan Turbo geleverd met het high-performance remsysteem Porsche Surfaced Coated Brake (PSCB) met witte remklauwen en glanzende remschijven bekleed met Wolfraamcarbide voor snellere reacties en minder slijtage. Verder is het luchtveringsysteem met instelbare hoogte en dempingsinstellingen verbeterd. 

De binnenkant

De Macan Turbo is standaard volgeladen met opties waar Porsche je bij de andere Macan uitvoeringen fors voor laat betalen.  Voorbeelden zijn de prachtige sportstoelen, 18-voudig elektrisch verstelbaar en met fijn leer bekleed en het dak met alcantara-bekleding. Ook standaard is het  Porsche Communication Management (PCM) met 10,9 inch Full-HD touchscreen en het 665 W BOSE® Surround Sound-system met 14 speakers. Nieuw is het fileassistentie-systeem met adaptieve cruise control waarmee de Macan Turbo bij snelheden tot 60 km/u semiautomatisch kan optrekken en remmen en de berijder ondersteunt bij de besturing.

De motor

De nieuwe Macan Turbo heeft een 440 pk sterke 2,9-liter motor, die ook in de Cayenne- en Panamera-modellen leverbaar is, aan boord. De twee turbo’s zijn daarbij in de V-vorm van de cilinders gevat waardoor er een erg korte afstand is tussen de verbrandingsruimte en turbo’s met als gevolg een snelle vermogensopbouw. Wat heet! In 4,3 seconden kan de zescilinder met permanente 4-wielaandrijving van 0-100 km/u en dan door naar z’n  topsnelheid van 270 km/u. De Macan Turbo is standaard uitgerust met de zeventraps PDK-automaat. 

Prijzen van de Macan Turbo beginnen bij € 136.300,-. Als je nu bestelt kun je eind oktober gaan genieten van deze geweldige SUV. 

Macan Turbo-1

Macan Turbo

Macan Turbo

Macan Turbo

Macan Turbo

 

Meer autonieuws? Check onze uitgebreide Lifestyle NWS autorubriek!
Wil jij op de hoogte blijven van al het laatste lifestyle nieuws en meekijken achter de schermen van de Lifestyle NWS redactie? Volg ons dan op Twitter, Facebook, Instagram en Pinterest!