le marin hotel

Luxe Le Marin Boutique Hotel en Le Petit Marin openen binnenkort

Het luxe Le Marin Boutique Hotel en zijn eigenwijze broertje, Le Petit Marin, openen beide in het voorjaar van 2021. Comfort met een gouden randje en een service waar je u tegen zegt. Tel daar een eigenzinnige no-nonsense attitude bij op en je hebt in een paar woorden de essentie van het Rotterdamse Le Marin Hotels te pakken.

Flinke portie luxe en hedendaagse elegantie

Beide hotels zijn, op een steenworp afstand van elkaar, gevestigd in Middelland; een van de weinige vooroorlogse wijken in Rotterdam die nog in stand is gebleven. De authentieke panden bieden onderdak aan een flinke portie luxe en hedendaagse elegantie. Aan twee warme, sfeervolle thuishavens, met een stevig karakter. Daar waar de hoofdrol is weggelegd voor een eclectische mix aan gasten. De (inter)nationale citytripper, de middelbare kunstliefhebber of die ene designliefhebster die niet kan wachten de Maasstad voor te stellen aan haar moeder; allen ploffen ’s avonds voldaan neer op een van de comfortabele bedden. Beide hotels liggen op nog geen kwartier lopen van Rotterdam Centraal en de bruisende Witte de Withstraat. Waar het ene hotel een complete gastervaring biedt van A tot Z, verloopt het bij het andere allemaal wat flexibeler en nonchalanter.

Le Marin Boutique Hotel

Bij Le Marin Boutique Hotel begint een verblijf standaard met een glas bubbels in de elegante bar. Het stadshotel is de ideale uitvalsbasis voor een stedentrip, maar ook het perfecte onderkomen voor de creatieveling die graag nieuwe inspiratie op doet bij de Rotterdamse musea en voor dat hardwerkende stel dat geheel zonder plannen even lekker wil rechargen. Een high-end service staat hoog in het vaandel bij Le Marin. De dag begint met een uitgebreid ontbijt en een stadsplattegrond die al klaarligt. In de namiddag, of misschien al eerder, is het nagenieten met een goed glas wijn en een plank vol charcuterie, met een beetje mazzel in het zonnetje op het terras.

Le Petit Marin

Bij Le Petit Marin ervaar je hetzelfde boutique gevoel en dezelfde service, maar in een andere vorm. Net iets meer laidback. Het hotel is bij uitstek dé plek voor de explorer voor wie vrijheid een groot goed is en die dan ook graag zelf de touwtjes in handen heeft. Dus is het ontbijt van een iets kleiner formaat voor on-the-go of in bed en staan alle hapjes en drankjes die bij Le Marin op de kaart staan, binnen no-time voor de deur met dank aan de roomservice. Liever op pad met het hele gezin? De familiekamers van Le Petit Marin zijn van alle gemakken voorzien. Omdat alles dus iets meer ‘Petit’ is dan bij Le Marin Boutique Hotel is ook de prijs wat kleiner. Voor beide hotels geldt overigens wel het volgende; het is op en top luxe, maar in een eigentijds jasje.

Nautique c’est chic

Beide hotels zijn qua design gelijk aan elkaar. Interieurontwerpster Claire Ansems nam het interieur van beide hotels voor haar rekening en werkte vooral veel met tegenstellingen. Zo weet ze woest en elegant succesvol te combineren, worden zachte materialen feilloos afgewisseld met de wat hardere en blijken ruw en tactiel prima samen te gaan. Claire Ansems raakte geïnspireerd door tatoeagelijnen, iets met stoere zeemannen en rauw Rotterdam, en ontwierp verschillende patronen en een lichtprogramma met dit gegeven in het achterhoofd. Ook is er hier en daar een subtiele verwijzing te vinden naar het maritieme karakter van de havenstad. Voor het design gebruikte ze voornamelijk donkere kleuren die de hotels een onderscheidend karakter geven en gasten het gevoel geven te baden in luxe en echt even weg van huis te zijn. In totaal heeft Claire Ansems vijf verschillende type kamers ingericht; van junior suite tot family room.

le marin hotel-2

Meer informatie? Check de website van Le Marin Hotels.

Meer travel artikelen? Check onze uitgebreide Lifestyle NWS travelrubriek! Wil jij op de hoogte blijven van al het laatste lifestyle nieuws en meekijken achter de schermen van de Lifestyle NWS redactie? Volg ons dan op Twitter, Facebook, Instagram en Pinterest!