lounge-wear

Lounge wear trends winter 2019/2020

Wij weten niet hoe het met jullie zit, maar als wij ’s avonds na een lange dag werken thuis komen, trekken wij als eerste onze high heels en strakke kleding uit, om ons vervolgens heerlijk te hullen in een zacht lounge wear setje. Maar ook dan willen wij wel zo stijlvol mogelijk voor de dag komen, zeker als we ’s avonds nog naar buiten moeten om de hond uit te laten. Daarom hebben wij de trends op het gebied van lounge wear voor je op een rijtje gezet.

Voor binnen

Alles begint natuurlijk met een heerlijke casual outfit voor binnen. En dan willen wij de pyjama direct even overslaan, want je weet maar nooit wie er onverwacht bij je aanbelt in de avond of wanneer je een dagje vrij bent. Ga dus op zoek naar een comfortabel setje, dat stijlvol genoeg is om onverwachts de deur open te kunnen doen. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje bij de wintercollectie van Penn&Ink, dit is een van oorsprong Amerikaans kledingmerk. Jong, eigenzinnig, casual en innovatief. Ook wel de Bohemian-chic stijl genoemd. Bij Penn&Ink staat de onafhankelijke vrouw centraal die weet wat ze wil en een eigen gevoel voor stijl heeft. Zo zie je er in je casual outfit altijd representatief uit en het is ook nog eens heerlijk draagbaar.

Voor aan de voeten

Het is algemeen bekend dat vrouwen nu eenmaal vaak koude voeten hebben. Er is dan ook niets fijner dan je schoenen verruilen voor heerlijke pantoffels wanneer je thuiskomt. Sloffen houden je voeten lekker warm tijdens de koude wintermaanden. Spaanse sloffen en andere instappers zijn wat ons betreft echt not done, de meningen zijn hier misschien over verdeeld, maar wij vinden ze gewoon geen stijl hebben. Daarnaast laten ze de helft van je voet open, dus optimale warmte verkrijg je er ook niet mee. Ga voor de enkelhoge variant! Bijvoorbeeld van suède. Let ook op de voering, wol is wat ons betreft favoriet. Dit voelt niet alleen comfortabel aan, het is ook nog eens heerlijk warm. En ben je op zoek naar optimale warmte? Zorg dan dat de zool van de sloffen gemaakt is van rubber, dit houdt de kou uit de vloer weg.

Voor in je haar

Overdag lopen wij het liefst rond met een prachtige loshangende bos haar, al dan niet in de krul gezet. Maar stiekem vinden wij het heerlijk om dat haar ’s avonds lekker uit het gezicht te halen en in een knot boven ons hoofd te binden. Thank god voor het feit dat de haarscrunchies uit de jaren ’90 op dit moment weer helemaal in zijn. De velvet varianten zijn helemaal hot op dit moment, maar je kunt met het huidige aanbod eindeloos afwisselen. Wil jij geen knik in je haar wanneer je het loshaalt en wil je je haar extra beschermen tegen beschadiging? Kies dan voor een Invisibobble elastiekje, deze bevatten geen geen metalen onderdelen die je haar kunnen beschadigen en laten geen knik achter in het haar wanneer je het elastiekje loshaalt. Zowel de haarscrunchie als het Invisibobble elastiekje zien er overigens ook leuk uit om je pols, mocht je ineens besluiten je haar toch even los te willen gooien.

Voor je ogen

Voor alle lenzendragende dames onder ons. Doe je ogen een plezier en geef hen ook een aantal uur rust gedurende de dag. Het voelt zo fijn om na een lange dag werken je lenzen uit te doen en gewoon even lekker een bril op te zetten. Het is het zeker waard om eens te investeren in een fijne stijlvolle eyecatcher. De trends op dit gebied? Mooie vierkante hoekige modellen en lichte kleuren. De ronde brillen blijven ook, uitgevoerd in mooie pasteltinten. Net als het Aviator model, maar dan de geupgrade versie. En natuurlijk de zwaardere designs, niet iedereen kan deze zware monturen dragen, maar als ze passen dan heb je wel iets stijlvols op je neus.

Voor buiten

Moet jij zoals vele van ons ’s avonds nog even naar buiten voor een rondje met het hondje? Dan is een lekker warme jas die je over je lounge wear aan kunt trekken geen overbodige luxe. Verruil je lange trenchcoat van overdag voor een heerlijk warm gewatteerd jack, eventueel met capuchon. Bekijk bijvoorbeeld eens de wintercollectie van Giacomo, zij hebben meer dan genoeg keuze op het gebied van sportievere winterjassen. Giacomo heeft voor iedere stijlbewuste vrouw de perfecte jas. Van korte waterdichte jasjes tot lange parka’s met of zonder bontkraag. Uniek in zijn stijl, trendy en toch iets eigens. Echt iets voor de sophisticated business lady dus!

 

Image: Rawpixel
Meer fashion artikelen? Check onze uitgebreide Lifestyle NWS fashionrubriek!
Wil jij op de hoogte blijven van al het laatste lifestyle nieuws en meekijken achter de schermen van de Lifestyle NWS redactie? Volg ons dan op Twitter, Facebook, Instagram en Pinterest!