culinair

Lifestyle NWS culinair oktober 2018

Marlies Bax schrijft over de meest smakelijke culinaire merken van de wereld als The Storyteller van Typhoon Hospitality, THE hospitality storytelling agency. Van restaurant tot hotel tot spirit en alles ertussenin; is het hospitality, dan is Typhoon erbij. Iedere maand presenteert Marlies een culinaire news-flash op Lifestyle NWS.

De culinaire goudmijn van de Haarlemmerstraat

de kluis

Ooit kringelde er de sigarenrook van pompeuze bankiers; anno 2018 zijn het chefs en hun dampende pannen die de dienst uit maken op de Haarlemmerstraat 118. Kluis opent 24 oktober in een oud bankgebouw met een fortuin aan ragfijne, internationale gerechten. Bekende bordjes lijken even onbekend als ze in een geheel nieuwe stijl op tafel verschijnen. Maar een beetje historie bleef behouden. Over de oude bankiersbalie wordt nu een schat aan G&Ts uitgegeven. En in de originele kluis ligt het vloeibaar kapitaal – de wijnen – opgeslagen. Sparen kan bij Kluis, net als vroeger, nog steeds. Met de speciale spaarrekening en je persoonlijke pas spaar je voor smakelijke rentes.

Tien jaar tijdloze innovatie bij MOMO

High-end hospitality-vedette MOMO Restaurant, Bar & Lounge viert deze maand een decennium van gastronomie en design. Het befaamde restaurant is de eerste creatie van THE ENTOURAGE GROUP – die van o.a. THE DUCHESS, IZAKAYA Asian Kitchen & Bar, THE BUTCHER en MR PORTER – en weet tien jaar later nog steeds te innoveren met haar (voor Nederland ooit zo revolutionaire) verfijnde Aziatische cuisine. Tel daar een prijswinnende cocktail bij op en je hebt een plek waar bekende wereldburgers als Doutzen Kroes, Will.I.Am, Shakira en Sam Smith al menig sushirolletje verorberden. Feestje of gewoon een vrijdagavond; na tien jaar verdient MOMO nog steeds een plekje bovenaan je wishlist. 

We want MOER! 

moer

Zondag braaf bij je schoonouders aan de scones met kopjes thee? Nee. We want MOER! Het biologische restaurant zet normaal gesproken de groentjes in de spotlight, maar op 21 oktober mag een sprankelend duo het weekend nog een paar uurtjes doorzetten. Tijdens Oesters & Bubbels sluit je de week in stijl af met oesters voor €1, bio bubbels en een soundtrack van live jazz. Vinden die schoonouders vast ook een top idee.  

Een nieuwe REX-perience in Hilversum

rex

21 dagen, 1967 schroeven, 130 meubels en 93 potten verf verder zwaaide REX zijn deuren weer open. De Hilversumse hotspot gooide alles om – van diner tot design. Met het nieuwe streetfoodmenu vliegt REX wereldse smaken over naar Het Gooi. De kleine bordjes – formaatje tussengerecht – maken keuzestress onnodig. De perfecte partner-in-crime voor dit streetfood genot? Het bekende REX-cocktailmenu is onveranderd meeverhuisd. Het interieur is even kleurrijk als het nieuwe menu. Een kersvers design combineert Art deco met een vleugje Miami; kleuren als oudroze, diepgroen met bloemenprints en messing vormen het perfecte decor voor een intiem diner.

ADE Cut Throat katerbrunch

cutthroat

Van 17 t/m 21 oktober kleurt heel Amsterdam weer ADE-geel. Een bodempje leggen voor de avond begint al met een stevig ontbijt. Dit doe je in stijl bij Cut Throat Barber. Ja, dat is een kapper – zo eentje speciaal voor mannen. Maar toevallig serveren ze ook nog eens een killer ontbijt. Je drinkt bij dit manusje-van-alles je kater weg tijdens de Hip Hop Brunch met bloody mary’s, chicken & waffles en pancakes met een muzikaal bijgerecht door lokale en internationale hiphop acts. Zo ben je in no time weer opgeladen voor je nachtelijke escapades. 

Have a good – and tasty – month!

Xoxo

Marlies

Meer culinaire artikelen? Check onze uitgebreide Lifestyle NWS culinaire rubriekk!
Wil jij op de hoogte blijven van al het laatste lifestyle nieuws en meekijken achter de schermen van de Lifestyle NWS redactie? Volg ons dan op Twitter, Facebook, Instagram en Pinterest!