Lamborghini Huracán Performante Spyder

Lamborghini Huracán Performante Spyder

De “gewone” Huracán Spyder is al verbluffend snel, met de Performante aanpassingen wordt het nog extremer. In 3,1 seconden naar de 100 km/h en dat met een open dakje. Alsof je op een raket zit met het bijbehorend brullende geluid van een atmosferische V10 motor. De supersportwagen is geschikt voor op het circuit, maar hij mag ook op de openbare weg. Dankzij diverse ingebouwde veiligheidssystemen is de auto door iedereen goed in de hand te houden, ook bij gevaarlijke situaties. Dus waarom vandaag niet even dromen over een snel ritje in deze supercar?

Design

Het design is er op gericht om de auto zo licht mogelijk te maken, wat dan weer ten gunste van de snelheid komt. Dus; waar het kan is veel composiet en aluminium gebruikt. De Huracán Performante Spyder weegt 1.507 kg en dat is 35 kg minder dan de Huracán Spyder. In het interieur zie je duidelijk dat comfort en luxe niet direct de belangrijkste uitgangspunten waren bij het ontwerp. Alles voor de snelheid.

Dankzij het bekende Aerodinamica Lamborghini Attiva-systeem (ALA) is de neerwaartse druk of juist een lage luchtweerstand onder alle rijomstandigheden gewaarborgd. Binnen een halve seconde wordt   de aerodynamica van de Lamborghini actief aangepast. Natuurlijk is er wel een dakje gemonteerd. Dit kan tot een snelheid van 50 km/h in 17 seconden automatisch geopend worden. Ook de achterruit kan elektronisch geopend worden. Laat je die dicht dan functioneert dat als windscherm.

Aan het uitlaatgeluid is gesleuteld, waardoor het indrukken van het gaspedaal leidt tot een overdonderende explosie. 

Koop je deze auto, neem dan ook het optionele systeem Lamborghini Telemetry System, hiermee kun je je raceprestaties meten en vervolgens achteraf analyseren. 

Motor

Het monster ligt achter de voorstoelen; een atmosferische 5,2 liter V10 met 640 pk, gekoppeld aan een zeventraps DSG-automaat met dubbele koppeling. De vierwielaandrijving wordt elektronisch gemonitord en aangepast aan de omstandigheden, meer of minder kracht naar voor-of achterwielen. 

In de zomer van 2018 wordt de Lamborghini Huracán Performante Spyder leverbaar. De kale prijs, zonder belastingen, is voor Europa vastgesteld op € 219,585. Even afhankelijk van in welk land je woont, komt daar dan nog de belastingdruk bovenop. 

Wil jij op de hoogte blijven van het laatste lifestyle nieuws en meekijken achter de schermen van de Lifestyle NWS redactie? Volg ons dan op Twitter, Facebook, Instagram en Pinterest!