Lamborghini Huracán Evo

Lamborghini Huracán Evo

Als trouwe volger van de autorubriek van Lifestyle NWS krijg je wekelijks de aantrekkelijkste auto’s voorgeschoteld, maar af en toe springt er eentje echt uit. En dit is weer zo’n moment! Kijk maar eens naar de bijgaande video. De fenomenale, meest succesvolle, V10 motor van Lamborghini ooit is nog verder doorontwikkeld en zit in de nieuwe Huracán Evo. De 5.2 liter atmosferische V10 motor kan nu 640 pk leveren, 30 pk meer dan voorheen. In 2,9 seconden sprinten naar de 100 km/h…Ook het uiterlijk van de Huracán is aangepakt, waardoor volgens Lamborghini zomaar vijf keer meer downforce gegenereerd wordt dan bij de huidige Huracán. Racen maar!

Buitenkant

Het is Lamborghini gelukt om de body van de Huracán nog wat aerodynamischer te maken. De voorbumper is vernieuwd met als gevolg een efficientere frontsplitter, de luchtinlaten aan de zijkanten zijn een stuk groter geworden, de achterzijde is geheel nieuw ontworpen. En ja, de oranje kleur op de foto’s is ook nieuw. De bodem is nu zodanig gevormd, dat de rijwind de auto als het ware aan de weg laat kleven. Gebleven is het schitterende design van de auto. Een superieure uitstraling van snelheid, luxe en exclusiviteit. 

Interieur

Aan de binnenkant zijn de wijzigingen optisch gezien minder spectaculair. Er zit een nieuw 8.4 inch  aanraakscherm in de middenconsole, nog meer Alcantara, gemixed met andere ledersoorten en veel carbon. 

De rijmodi Strada, Sport en Corsa zijn wat scherper afgesteld, de wielophanging, tractiecontrole, vierwielaandrijving, de koppelverdeling per wiel en de nieuwe achterwielbesturing worden automatisch  aangestuurd door het computerbrein, de Lamborghini Integrated Vehicle Dynamics.

Motor

De motor achter de zitplaatsen ligt nog steeds de fantastische Lamborghini 5,2-liter V10. Een van de weinige atmosferische (geen turbo) motoren die er op dit niveau nog te koop zijn. Met 640 pk, een sprint naar de 100 km/h in 2,9 seconden, een topsnelheid van meer dan 325 km/h. En dan met dat motorgeluid…genieten geblazen.

Ergens in het midden van 2019 zullen de eerste Huracán EVO bolides uit de Lamborghini fabriek in Sant’Agata Bolognese (Bologna) – Italië rollen.

De prijs van de Huracán EVO voor Europa heeft Lamborghini vastgesteld  op € 184.034. Valt mee? Er moet nog wel belasting, afhankelijk per land, bovenop, dus…

Meer autonieuws? Check onze uitgebreide Lifestyle NWS autorubriek!
Wil jij op de hoogte blijven van al het laatste lifestyle nieuws en meekijken achter de schermen van de Lifestyle NWS redactie? Volg ons dan op Twitter, Facebook, Instagram en Pinterest!