Kokosolie: Oil Pulling

Dayna Smith heeft een grote passie voor gezond eten. Ze heeft zelf een blog met vier vrienden, waar ze over gezonde voeding, sporten en beauty schrijft. Tevens werkt ze bij een sportschool, dus ze is altijd in beweging en op de hoogte van de nieuwste fitness trends en superfoods. Wij vinden het ontzettend leuk dat zij iedere twee weken een Food artikel voor Lifestyle NWS schrijft!

We weten allemaal dat kokosnoot ontzettend gezond voor ons is, je kunt het voor vrijwel alles gebruiken. Kokosolie is ideaal voor je dagelijkse kookkunsten, een rimpelvrije huid, glanzende lokken en het dient zelfs als after sun. Bovendien doet kokosolie van binnen uit wonderen; het versnelt je stofwisseling en geeft je energie. Doordat de stofwisseling wordt versneld, kun je bijvoorbeeld die ongewenste kilootjes kwijtraken. Naast alle bovengenoemde voordelen, is er een nieuwe trend rondom kokosolie, namelijk; “oil pulling”. Oil pulling, of olie spoelen, is een eeuwenoud Ayurvedische geneeskundige methode om je lichaam op natuurlijke wijze te ontgiften.

Ayurveda

In India is oil pulling al duizenden jaren bekend en een waar ritueel om je lichaam te reinigen en van verschillende kwalen en aandoeningen te ontdoen. Het lijkt in eerste instantie op een wat gek gebruik, maar als we de voordelen ervan opsommen, zou je gek zijn als je dit niet meteen eens uit wilt proberen! Je tanden met kokosolie ‘spoelen’ – ook wel kavala graha – draagt bij aan de dagelijkse mondverzorging en zorgt voor minder plak, gezonder tandvlees, wittere tanden en een frisse adem. Naast deze fantastische mondhygiëne en detox kuur, zou oil pulling je lichaam zelfs verjongen. Het proberen waard toch?

Wanneer je voor langere tijd met kokosolie spoelt, wordt beweerd dat de effecten geweldig zijn, onder andere omdat kokosolie het zelf genezende vermogen van je lichaam stimuleert. Zo kan het de hormonale balans verbeteren, slaap bevorderen, migraine afnemen, allergieën verminderen en de conditie van je huid herstellen.

Hoe werkt het?

Het is heel simpel: je neemt één eetlepel kokosolie op een lege maag en spoelt dit gedurende 20 minuten rond in je mond. Houd dit vol zonder de kokosolie door te slikken en spoel het grondig door je hele mond en tussen je tanden. Als de 20 minuten om zijn spuug je de olie in de prullenbak en tot slot spoel je je mond goed met lauwwarm water. Thats it!

Bron: kijk hier voor meer informatie over oil pulling.
Volg jij Lifestyle NWS al op Twitter, Facebook, Instagram en Pinterest voor het laatste lifestyle nieuws?