TT Circuit Assen

Kicken: zelf racen op het TT Circuit Assen

We kennen het TT Circuit Assen van de jaarlijkse motorraces, maar ook de Advanced Driving School is gevestigd op deze unieke locatie. Hier kun je je rijvaardigheden testen en verbeteren. Ervaren instructeurs laten je op dit ultra moderne racecircuit  kennis maken met de wereld van het autoracen. Ze noemen het de Race Experience.

Op het TT Circuit ben je dan een dag zelf coureur!  Op dit supersnelle circuit rijd je zelf in verschillende racewagens en ervaar je als co-driver hoe een professionele coureur de ideale lijn van het circuit op topsnelheid rijdt. Wij van Lifestyle NWS hebben zelf de Race Experience gedaan en hebben een superdag beleefd.

Dagprogramma race experience

  1. Ontvangst met koffie in de Gold Club             10.30 – 11.30 uur
  2. Uitleg programma en lunch                              11.00 – 11.45 uur
  3. Indeling in groepen en naar de auto’s            11.45 – 12.00 uur
  4. Afsluiting programma en prijsuitreiking       17.00 – 17.30 uur

De onderdelen van het raceprogramma:

Slippen
Op gladde ondergrond leer je de perfecte 180˚- slip te maken.

Slalomwedstrijd
Tijdens de slalomwedstrijd kan je laten zien hoe het met je stuurmanskunsten staat. Ben je de snelste en heb je de minste fouten gemaakt, dan neem je aan het eind van de dag een flinke beker als prijs mee naar huis

PTC Cup
In een voorwielaangedreven raceauto leer je de kneepjes van het autoracen. Om ervoor te zorgen dat het hard maar vooral veilig gaat, word je begeleid door een instructeur. De snelheid waarmee je uiteindelijk over het circuit gaat wordt bepaald door je opgedane racevaardigheden. Ongelooflijk dat die kleine Toyota’s zo snel gaan!

Flying laps
Dat het veel harder kan merk je als je bij een professionele coureur in een superbolide instapt. Een snelheidssensatie. Hij laat je zien hoe je op topsnelheid de ideale lijn moet rijden. Het gegrom en gejank van de Mustang vergeet je je leven niet meer.

Racen in een BMW 325i race auto
Ook dit onderdeel vindt plaats onder zeer intensieve begeleiding. Je rijdt in een BMW 325i E36 uit de Ooperon BMW Cup met een motorvermogen van 200 pk. Bij iedere deelnemer gaat een instructeur mee. Hij brengt je tijdens het rijden de kneepjes van het racen in een achterwielaangedreven raceauto bij.

Kosten Race Experience
De Race Experience kost € 249 per persoon. Toeschouwers (maximaal 1 per deelnemer) kunnen tegen een vergoeding van € 20,- gebruik maken van de catering. In de catering zit koffie, thee, cake, lunch en frisdrank tijdens en na afloop van het programma inbegrepen. Om veiligheidsredenen kan één toeschouwer het hele programma van dichtbij meemaken. Ander deelnemers zijn van harte welkom om vanaf de tribune te kijken

De data waarop je kunt deelnemen:

Data 2013:

zondag 31 maart
zondag 5 mei
donderdag 6 juni
donderdag 4 juli
woensdag 7 augustus
donderdag 5 september
donderdag 26 september
zondag 3 november

Als je iemand verrassen wilt met een Race Experience, ga dan naar de website http://www.ttraceworld.nl/ voor het bestellen van een cadeaubon.