Je ogen beschermen in de zomer

Waarschijnlijk hoeven we je niets meer te vertellen over het beschermen van je huid voor schadelijke UV-straling. Maar hoe zit dat eigenlijk met je ogen? Hoe kun je je ogen het beste beschermen in de zomer? Wij hebben een aantal belangrijke tips voor je op een rij gezet..

 • Check of je zonnebril 100% UV-bescherming biedt
  Donkere brillenglazen beschermen zeker niet altijd beter dan lichtere glazen. Check daarom altijd het label van een zonnebril en neem alleen genoegen met een zonnebril die 100% bescherming biedt tegen UV-straling.
 • Zorg voor voldoende verse lucht
  Met warm weer zijn we geneigd om altijd en overal gebruik te maken van airconditioning wanneer we binnen zijn, dit is echter niet goed voor je ogen. Het kan ervoor zorgen dat ze erg droog worden en dat is niet prettig. Maak dus zo minimaal mogelijk gebruik van airco, laat het zeker niet de hele nacht aanstaan in je hotelkamer.
 • Knipper meer met je ogen
  In de lente en de zomer hebben we veel te maken met stuifmeel en stof in de lucht, traanvocht zorgt ervoor dat je ogen schoon blijven. Bij warm weer en zon heb je echter sneller last van droge ogen en dus is het dan goed om bewust meer te knipperen. Dit zorgt ervoor dat er meer traanvocht aangemaakt wordt.
 • Draag een hoed
  Dit geeft je ogen (naast het dragen van een zonnebril) nog meer bescherming tegen de zon die de hele dag vol op je hoofd schijnt. Een zonnebril beschermt je alleen tegen zonlicht dat recht op je ogen afkomt. Gelukkig is dit een perfecte accessoire om je outfit mee af te stylen dus dat moet zeker geen probleem worden!
 • Drink genoeg water
  Inkoppertje, maar je kunt niet genoeg water drinken tijdens warme zonnige dagen. Dit zorgt ervoor dat je ogen gehydrateerd blijven en voorkomt irritatie. Daarnaast krijg je er natuurlijk geweldig stralende kijkers van;)

 

Meer lifestylenieuws? Check onze uitgebreide Lifestyle NWS lifestylerubriek!
Wil jij op de hoogte blijven van al het laatste lifestyle nieuws en meekijken achter de schermen van de Lifestyle NWS redactie? Volg ons dan op Twitter, Facebook, Instagram en Pinterest!