restaurant Bisque

Jan en Corry Gaastra openen restaurant Bisque in Groningen

Chef Jan en gastvrouw Corry Gaastra hebben op 2 juli 2020 restaurant Bisque in de stad Groningen geopend. Het echtpaar, dat in 2019 hun toprestaurant Koriander in Drachten verkocht, serveert betaalbaar eten op niveau in een intieme huiskamersfeer. Het restaurant is vernoemd naar een van de lievelingsgerechten van chef Jan Gaastra.

Jan Gaastra blijft koken in zijn eigen stijl

Een jaar na de verkoop van hun restaurant Koriander in Drachten, openen chef Jan (61) en gastvrouw Corry (56) Gaastra hun nieuwe restaurant Bisque in Groningen. Het restaurant is gevestigd op de locatie van het voormalige restaurant Alice aan de Verlengde Hereweg aan de zuidkant van de stad Groningen.

Het pand werd opgeknapt en voorzien van een compleet nieuw interieur. Jan en Corry Gaastra: “De plannen om bij ons thuis een kleinschalige bed & breakfast te beginnen waar we zouden koken voor onze gasten hebben we ingewisseld toen we dit pand in Groningen tegenkwamen. We kennen Groningen goed en het is een fijne grote stad met bedrijvigheid en de gezelligheid van een universiteitsstad. Ook het achterland met Haren en Paterswolde op een steenworp afstand is aantrekkelijk.”

Jan Gaastra: “Ik blijf koken in mijn eigen stijl. Dat betekent lekker en herkenbaar eten gebaseerd op de Franse keuken, modern gepresenteerd en betaalbaar. Vanzelfsprekend maken we alles ambachtelijk in eigen keuken, ook het brood en de patisserie. Naast het menu is er een kleine à la carte kaart met specials. De specials zijn klassiekers die ik vaak al jarenlang kook, zoals mijn bisque. En natuurlijk vergeten we ook de liefhebber van de vegetarische keuken niet. Een viergangenmenu kost 45 euro.”

Plaats voor 30 gasten

In de keuken wordt Jan Gaastra geassisteerd door twee koks, aan de voorkant nemen Corry Gaastra en dochter Sabine Gaastra de honneurs waar. Bisque is vernoemd naar de smaakvolle schaaldierensoep, een van de lievelingsgerechten van de chef. Jan Gaastra: “Als ik uit eten ga eet ik graag bisque. Daarnaast is bisque een goede graadmeter voor de kookkunsten van een kok. De bisque was in Koriander al een van de klassiekers en vanzelfsprekend staat hij in Groningen ook op de kaart.”

Het restaurant biedt plaats aan 30 gasten. Corry Gaastra: “We houden van een ruim opgezet restaurant waarin de gast veel privacy heeft. Ook zonder de anderhalvemeter-voorschriften in verband met het coronavirus stonden de tafels al ver uit elkaar, we leveren nu amper stoelen in. Het restaurant is volledig op de schop gegaan. Het is ingericht met warme tinten en comfortabele lederen stoelen en banken. Het resultaat is een restaurant met een intiem huiskamergevoel.”

Restaurant Bisque ligt aan de zuidkant van de stad Groningen aan de Verlengde Hereweg 46 in de wijk Helpman Oost. Bisque is geopend van dinsdag tot en met zaterdag vanaf 18.00 uur.

Over Corry en Jan Gaastra

Gastvrouw Corry en chef Jan Gaastra openden in 1995 hun restaurant Koriander in het Friese Burgum (Bergum), dat ze in 2000 verhuisden naar Drachten. Corry was afkomstig uit het onderwijs en Jan had na zijn koksopleiding bij bedrijven als Lauswolt in Beetsterzwaag, Kaatje bij de Sluis in Blokzijl en Excelsior in Amsterdam gewerkt voor ze hun eigen restaurant startten. Met hun goede keuken en hartelijke gastvrijheid behaalde het paar met Koriander veel successen. Het restaurant verwierf in 1999 een Michelinster en stond in toonaangevende restaurantgidsen. In 2019 verkochten zij Koriander om in juli 2020 restaurant Bisque in Groningen te openen.

Nieuwsgierig? Meer informatie is te vinden op de website www.restaurantbisque.nl

restaurant Bisque
restaurant Bisque
restaurant Bisque
restaurant Bisque
restaurant Bisque
restaurant Bisque
Tekst: Astrid Schreuders
Images: Restaurant Bisque

Meer restaurants in Groningen waar wij over geschreven hebben, vind je hier.