date

Hoe maak je een eerste date tot een succes?

Het is natuurlijk altijd wel weer een beetje spannend: een eerste date. Hoe zorg je er nu voor dat de date gezellig en succesvol is? Het is natuurlijk niet met zekerheid te zeggen: er bestaat geen methode met garantie op succes. Gelukkig zijn er wel de nodige tips en tricks die de kans op een geslaagde date vergroten. Wij dames zetten voor de verandering eens een aantal tips voor de mannen op een rijtje!

Trek een stijlvolle outfit aan

Tijdens een eerste date wil je een goede indruk maken. Besteed dan ook de nodige tijd en aandacht aan je outfit. Trek allereerst iets aan waarin je je goed voelt. Verder is het aan jou om te bepalen welke stijl het best past. Ga je bijvoorbeeld uiteten in een chic restaurant? Draag dan een stijlvol overhemd met daaronder een pantalon en nette schoenen. Zo’n classy outfit staat altijd. Als de date in een casual setting plaatsvindt, kun je je daar juist meer naar kleden. Denk in dat geval aan een polo heren, of een shirt en daaronder een jeans voor heren met sneakers. Zorg dat de kleding fris uit de was komt en controleer of er geen kreukels in zitten – het telt allemaal mee.

Goed luisteren is belangrijk

Tijdens de date zelf is er wat ons betreft één ding enorm belangrijk: zorg dat je goed luistert. Het kan immers al snel ongemakkelijk zijn als je date erachter komt dat je de naam, de woonplaats of het beroep bent vergeten. Of dat je niet goed hebt opgelet tijdens het verhaal dat er wordt verteld. Houd je aandacht erbij en reageer op de dingen die er worden gezegd. Stel de juiste vragen en toon interesse.

Kom allebei aan het woord

Goed luisteren is dus een belangrijk onderdeel van een date. Vergeet echter niet om ook zelf aan het woord te zijn! Het gaat eigenlijk om de ideale balans, waarin jullie allebei ongeveer evenveel vertellen. Het is nooit goed als de dame in kwestie duidelijk veel stiller is dan jij. Praat dus niet te veel over jezelf, maar stel vragen.

Doe wat actiefs

Ben je bang voor stiltes tijdens de date? Dan is het een aanrader om iets actiefs te gaan doen. Er wordt namelijk vaak voor gekozen om een hapje te gaan eten, maar er zijn natuurlijk nog veel meer opties. Maak bijvoorbeeld een wandeling, plan een fietstocht, ga naar een stad of bezoek de dierentuin. Een creatief idee valt altijd in goede aarde dus stel iets leuks voor aan je date, zo maak je gelijk samen een unieke herinnering!