uitloggen op afstand

Gmail: uitloggen op afstand

Een van de handige eigenschappen van Gmail is dat je altijd en overal kunt inloggen. Dat is tegelijkertijd één van de grootste gevaren, want de kans bestaat dat je ergens vergeet uit te loggen. Probleem? In principe wel, maar gelukkig kun je op afstand ook weer uitloggen en wij leggen uit hoe je dit kunt doen.

Vaak zijn accounts aan elkaar gekoppeld

Wellicht denk je bij het lezen van het bovenstaande: nou en, ik heb niets te verbergen. Zelfs als dat zo is, kan het funest zijn om elders ingelogd te blijven. Vaak zijn accounts aan elkaar gekoppeld, en kan men bijvoorbeeld via je Gmail, je iTunes-wachtwoord opvragen enzovoort. Overigens hoeft het niet alleen slordigheid te zijn, het kan natuurlijk ook heel goed zijn dat iemand anders zich toegang heeft verschaft tot je account. Ook dát is heel eenvoudig te controleren met behulp van deze methode.

Laatste accountactiviteit

Om uit te loggen bij Gmail, zul je eerst moeten inloggen. Zodra je bent ingelogd, scrol je helemaal naar beneden, tot je rechtsonder de optie Laatste accountactiviteit ziet, met daaronder de optie Details. Klik daarop om een pop-up te openen met een overzicht van alle sessies die de afgelopen tijd zijn gestart.

In dat overzicht zie je niet alleen de tijd en locatie van waaruit is ingelogd, maar ook het IP-adres, zodat je eventueel kunt achterhalen wie er is ingelogd op je account, als je dat zelf niet bent. Ook zie je welke apps toegang hebben tot je account (bijvoorbeeld als je apps gebruikt om je inbox schoon te houden). Klik nu op Alle andere sessies uitloggen. Je wordt dan automatisch uitgelogd uit alle sessies, behalve de sessie waarin je nu zelf zit. Was je account geopend door iemand die daar geen toestemming voor heeft? Verander dan direct even je wachtwoord.

Meer tech artikelen? Check onze uitgebreide Lifestyle NWS techrubriek!
Wil jij op de hoogte blijven van al het laatste lifestyle nieuws en meekijken achter de schermen van de Lifestyle NWS redactie? Volg ons dan op Twitter, Facebook, Instagram en Pinterest!