brandblusser

Een bloemenvaas als brandblusser

Brand, we moeten er niet aan denken. Maar een ongeluk zit helaas in een klein hoekje. Een omgevallen kaars, een hete krultang of een situatie met vlam in de pan, een brandje is zo ontstaan en kan binnen korte tijd uitgroeien tot een levensbedreigende situatie. Met de deze unieke brandblusser ofwel de Firevase (een uitvinding van Samsung Fire & Marine) kun je jezelf (en anderen) een hoop ellende besparen. 

Vermomd als brandblusser

In een onbewaakt ogenblik kan een klein brandje veranderen in een vlammenzee. Ben je er op tijd bij, dan kun je met een brandblusser of blusdeken de schade en het gevaar beperken. Maar… heb je wel een brandblusser in huis? Nee? Je bent niet de enige. Heb je er wel één in je bezit? Weet je dan hoe je ‘m moet gebruiken en heeft de brandblusser de houdbaarheidsdatum al bereikt? En ben je in staat om het hoofd koel te houden als er daadwerkelijk brand uitbreekt? De Firevase biedt uitkomst en blinkt uit in zijn eenvoud! De compacte vaas, die je uiteraard kunt vullen met water en fleurige bloemen, vrolijkt niet alleen de ruimte op, maar blust met één simpele handeling effectief een beginnende brand.

Pakken, gooien en doven

De Firevase heeft een apart gedeelte dat dezelfde stof bevat als een brandblusser. Bij het uitbreken van een brand gooi je de vaas kapot op de vlammen, waarna het vrijgekomen kaliumcarbonaat het zuurstof onderdrukt waardoor het vuur zal doven. Heel simpel dus, zeker als elke seconde telt! Zelfs een kind kan het. De Firevase is vooral geschikt voor beginnende brandjes in de brandklasse A en B. Een goede brandverzekering afsluiten is voor veel mensen vanzelfsprekend, maar een grote brand voorkomen is natuurlijk veel beter. Deze vermomde brandblusser is daarom een verstandige toevoeging in je interieur. Je brengt zo op een eenvoudige manier niet alleen sfeer, maar ook meer veiligheid in huis.

Prijs & Verkrijgbaarheid

De Firevase is online verkrijgbaar via o.a. Bol.com, heeft een adviesprijs van € 39,95 en is verkrijgbaar in drie kleuren, namelijk blauw, goud en roze. Ronest Safety is de exclusieve importeur en distributeur van deze Firevase voor Nederland en België. Ronest Safety heeft als doel elke ruimte waar mensen zich bevinden eenvoudig, maar ook decoratief brandveilig te maken. Kijk voor meer informatie of online bestellen op www.ronest.com.

brandblusser

 

Meer design artikelen? Check onze uitgebreide Lifestyle NWS designrubriek!
Wil jij op de hoogte blijven van al het laatste lifestyle nieuws en meekijken achter de schermen van de Lifestyle NWS redactie? Volg ons dan op Twitter, Facebook, Instagram en Pinterest!