detoxen

De onzin van het detoxen met een sapkuur

2019 is aangebroken en dat brengt natuurlijk weer een aantal goede voornemens met zich mee! Waaronder: sporten, gezonder eten en het lichaam ‘reinigen’ om de overtollige kilo’s gedag te zeggen. Een populaire manier hiervoor is een paar dagen sapvasten, oftewel detoxen: het lichaam ontgiften van afvalstoffen.

Uitgebreid uitgezocht

Zo beweren bedrijven die zo’n kuur aanbieden dat je je lichaam reset, ontgift, dat je haar, huid en nagels er beter van worden. Én dat je afvalt en ontstekingen tegengaat. Maar is dat wel zo? Het programma KASSA! zocht het uit, en zeker omdat er zo’n hype om dit principe heerst op dit moment vonden wij het van groot belang om deze video met jullie te delen.

Reacties sapbedrijven

Volgens Nathalie Streng, eigenaar van The Coldpressed Juicery, zijn ze zich ervan bewust dat de term ‘detox’ enige verwarring teweeg kan brengen. “Detox betekent voor ons niets anders dan het tijdelijk vasten. Onze sap kuren zijn populair onder een grote groep mensen. Over het algemeen zijn klanten erg enthousiast over het product en de resultaten.”

Ook Guus Benning van The Juice Brothers merkt dat klanten over het algemeen zeer enthousiast zijn: “Onze klanten vertellen zich bewuster te zijn geworden van voeding en gezondheid. Ook hebben zij een groter gevoel van welzijn en meer energie gekregen. Bovenal heeft de kuur gezorgd voor een ‘mentale’ boost om gezonder te gaan leven. En daar gaat het bij ons om. Wij beloven niet dat het je lichaam reinigt en ontgift, dat is voor iedereen persoonlijk.”

Sylvia van Alphen van Juizs betreurt dat vlogster Pleini minder goede ervaringen heeft gehad met de sap kuur. “Wij bieden een online coaching programma dat ondersteuning biedt voor een zo goed mogelijk resultaat. Want dat vinden wij erg belangrijk voor onze klanten.”

 

Bron: KASSA!
Wil jij op de hoogte blijven van het laatste lifestyle nieuws en meekijken achter de schermen van de Lifestyle NWS redactie? Volg ons dan op Twitter, Facebook, Instagram en Pinterest!