International Amsterdam Motor Show

De International Amsterdam Motor Show 2024

Van 28 maart t/m 1 april 2024 wordt weer de International Amsterdam Motor Show gehouden in de hallen van de RAI. Het is hét jaarlijkse car event van Nederland, dus mocht je voor de Paasdagen nog een leuke familie-activiteit zoeken, dan is dit een goed idee!

Er is op dit event van alles te beleven, voor jong en oud, meer dan 50.000m2 van de Rai gebouwen is gevuld met Hypercars, Classics, Future Cars, een E-Sports Arena en voor de kinderen een Kids Corner Circuit waar ze in elektrische mini auto’s kunnen rijden. Met de nieuwste modellen van zowel NIO als Lucid kun je proefritten maken. 

Bijzondere auto’s

Voor de autoliefhebbers is er een heel scala aan bijzondere auto’s tentoongesteld, van uit het verleden  tot futuristische modellen. We lichten er een paar uit:

Als primeur is er de Aston Martin Valkyrie Spider, een unieke Hypercar die is ontwikkeld samen met Red Bull Racing met een V12 motor met 1155 pk aan boord.

De allereerste Lamborghini ooit, de 350GT is er, het is één van de 120 exemplaren die er destijds gebouwd zijn.

Ferrari’s zijn er in alle soorten en maten, van oud tot de nog zeldzame Purosanque met V12 en 725 pk. Red Bull showt de RB18, de wagen waar Max Verstappen in 2022 mee racete.

Ook een primeur is de geheel elektrisch aangedreven Hummer 2024.

Rolls-Royce staat er met onder andere de elektrische Spectre. Voor de snelheidsduivels is er de Koenigsegg Jesko Plus, de snelste productieauto ter wereld, goed voor 1600 pk en 500 km per uur.

F1-simulatoren

Wat deze editie van de Amsterdam Motor Show extra speciaal maakt, is de komst van twee bewegende F1-simulatoren van Active Simulators Europe, rechtstreeks uit het Verenigd Koninkrijk verscheept. Deze simulatoren zijn een ware sensatie, waardoor je het gevoel hebt dat je echt op het circuit bent terwijl je de bochten en rechte stukken trotseert. Het is een opwindende ervaring die je niet snel zult vergeten. 

Naast de bewegende simulatoren zijn er ook acht statische simulatoren van Ultimate Drivz, die je de kans geven om plaats te nemen achter het virtuele stuur en je vaardigheden te testen op verschillende circuits. 

Drivers Dream live

4 keer per dag wordt er een show gegeven waarin de meest uiteenlopende auto’s besproken gaan worden, van oude classics tot de nieuwste hypercars. Neem plaats op de tribune met maar liefst 4.000 zitplaatsen en beleef Drivers Dream live! 

E-Sports Arena

In de uitgebreide E-Sports Arena kun je met 40 deelnemers tegelijk gamen. Denk hierbij aan: 

  • Sim Racing Seats met Gran Turismo 7
  • Sim Racing Seats met Forza Motorsport 8
  • Sim Racing Seat met Assetto Corsa Competizione
  • Nintendo Switch met Mario Kart 8, Super Smash Brothers, Super Mario Wonders, Sports, etc
  • Desktop PC’s met Rocket League

Preview Night – 28 maart

De International Amsterdam Motor Show 2014 begint op donderdagavond 28 maart met de Preview Night. Naast alle activiteiten is er dan, tijdens het genot van een hapje en een drankje, een artiestenprogramma met DJ Donny, Wesley Bronkhorst, Quincy, Frans Duijts en Davy Keys. 

Voor de kinderen

Voor de kinderen is er een knutselhoek ingericht waar de kleintjes hun eigen auto’s kunnen fabriceren of kleuren. Daarnaast is er een grote tafel met limo, paaseitjes, een Paashaas en een clown. De kinderen kunnen zich ook laten schminken. Er wordt gezorgd voor professioneel toezicht en oppas zodat mama en/ of papa op het naastgelegen horecaplein kunnen genieten van een hapje en drankje of een rondje over het event kunnen lopen.

Voor meer informatie over de International Amsterdam Motor Show 2024 en tickets vind je hier.

Een overzicht van het event in 2023

International Amsterdam Motor Show-2
International Amsterdam Motor Show-3
International Amsterdam Motor Show-4
International Amsterdam Motor Show-5
International Amsterdam Motor Show-6
International Amsterdam Motor Show-7