podcast apps

De beste podcast apps van dit moment

De podcast wordt steeds populairder en daar zijn wij het helemaal mee eens. Geniet van een mooi en spannend verhaal of luister naar een informatief, vaktechnisch verhaal. Het luisteren doe je waar en wanneer je maar wil terwijl je ondertussen door kunt gaan met iets anders of sluit je ogen en luister vlak voor je gaat slapen. Dit zijn de beste podcast apps van dit moment.

Castbox

Wanneer je Castbox voor de eerste keer gebruikt, wordt er gevraag om eerst een account aan te maken. Dat kun je handmatig doen, of je meldt je aan met je Google-account. Vervolgens kun je enkele podcasts selecteren die populair zijn. Hiermee geef je je voorkeur aan. Daarna kun je je abonneren op podcasts. Zo zie je altijd welke nieuwe afleveringen beschikbaar zijn en welke je al geluisterd hebt. Je kunt de afleveringen downloaden om offline te luisteren en je kunt een slaaptimer instellen. Onder het tabblad ‘discover’ kun je via de verschillende categorieën makkelijk nieuwe podcasts ontdekken.

Google Podcasts

Google Podcasts ziet er in eerste instantie een stuk simpeler uit dan Castbox. Hier zie je alleen de top podcasts die aanbevolen worden in een bepaalde categorie, of die momenteel trending zijn en dus het meest geluisterd worden. Wil je hier een specifieke podcasts vinden, dan kun je op naam zoeken. Ontdekken gaat met deze app dus iets lastiger maar het overzicht is beter. Je abonnementen verschijnen overzichtelijk bovenaan zodat je in één oogopslag kunt zien op welke podcasts je geabonneerd bent en welke nieuwe er afleveringen beschikbaar zijn.

Podcast Go

De Podcast Go app is een middenweg tussen Castbox en de simpele vormgeving van de Google Podcasts app. In dit simpele zwarte design krijg je enkele podcasts aangeraden wanneer je de app voor het eerst gebruikt. Vervolgens kun je in het menu links categorieën selecteren en krijg je een lijst met podcasts te zien. Heel overzichtelijk is ook het gedeelte waarin de podcasts staan waarop je bent geabonneerd. Deze vind je terug onder het hartje in het midden van het menu. Een nadeel aan deze app is dat je relatief veel reclames te zien krijgt wanneer je heen en weer switcht tussen menu’s. Deze kun je verwijderen door de premiumversie van de app aan te schaffen, de premiumversie kost €3,39.

 

Bron: pctipvandedag.nl
Meer tech artikelen? Check onze uitgebreide Lifestyle NWS techrubriek!
Wil jij op de hoogte blijven van al het laatste lifestyle nieuws en meekijken achter de schermen van de Lifestyle NWS redactie? Volg ons dan op Twitter, Facebook, Instagram en Pinterest!