zomerhoeden

Daniëlle’s favoriete zomerhoeden

Het zomerweer is eindelijk gearriveerd! En dat betekent uiteraard je huid beschermen met een goede zonnebrandcrème. Maar er zijn nog veel meer mogelijkheden om je lichaam tegen een overvloed aan zonnestralen te beschermen. Natuurlijk door middel van kleding, maar een pet of hoed en een goede zonnebril zijn ook geen overbodige luxe. Het beschermen van mijn ogen, mijn hoofd en mijn gezicht vind ik persoonlijk het allerbelangrijkste. Dat doe ik het liefst met stijlvolle hoed, daarom hierbij mijn 6 favoriete zomerhoeden voor dit seizoen.

zomerhoeden-1

Zomerhoed 1

Laten we maar direct beginnen met de hoed die ik op de foto draag, en dit is ook gelijk mijn favoriet. Deze hoed geeft iedere outfit direct een chique touch. Verrassend, want ik dacht oprecht dat ik hem in real life het minst zou waarderen. Zo zie je maar weer! Je moet een zomerhoed echt passen voor je kunt zeggen of het iets voor je is. Ik combineer deze hoed het liefst met een jurkje of rokje, de echt vrouwelijke en gekledere outfits. Vaak kleed ik hem aan met outfit-passend sjaaltje (zie onderstaande video). Hij zit heel comfortabel en de grote rand is gemakkelijk in iedere gewenste richting te vouwen, wat een topding! Klik hier.

zomerhoeden-2

Zomerhoed 2

Hij lijkt veel weg te hebben van de zomerhoed hierboven, maar toch staat hij heel anders zoals je kunt zien in de video aan het eind van dit artikel. De hoed zelf is wat stugger en het vlechtwerk grover, daarnaast heeft de hoed een wit lint. Persoonlijk vind ik deze hoed iets sportiever dan de eerste en zou ik hem makkelijker combineren met een shortje of een lange broek. Hij staat voor mij op een tweede plaats en ik kan niet wachten om hem te stylen met alle zomeroutfits die ik inmiddels in mijn kast heb hangen, stay tuned! Klik hier.

zomerhoeden-3

Zomerhoed 3

Klein, pittig en hip is dit lichte zomerhoedje gecombineerd met een mauve kleur lint. In de onderstaande video kun je zien dat dit niet mijn model is. Toch wilde ik hem wel opnemen in dit overzicht, omdat ik het een ontzettend leuk en stijlvol hoedje vind en ik zeker weet dat hij mensen met een smaller gezicht wel goed staat. Hij is door zijn lichte kleuren gemakkelijk met iedere outfit te combineren, al zou ik persoonlijk bij deze hoed een wat sportievere outfit uitzoeken. Klik hier.

zomerhoeden-4

Zomerhoed 4

Geen volledige hoed is dit natuurlijk, deze zonneklep met zwart lint. Toch staat hij in dit rijtje zomerhoeden, omdat hij wel degelijk je gezicht en ogen tegen overvloedige zonnestralen beschermt. Onmisbaar voor mij, omdat ik tijdens warme dagen, mijn haar graag in een knot of een staart draag. Een volledig gesloten hoed dragen is dan niet mogelijk natuurlijk, dit is het perfecte alternatief. De hoofdband bestaat uit elastiek en je kunt de band nog verder verkleinen door het zwarte lint strak te knopen. Klik hier.

zomerhoeden-5

Zomerhoed 5

Een beetje kleur is niet weg in de zomer, daarom ben ik ook op zoek gegaan naar een kleurrijker alternatief voor de normale strohoed. Dit vond ik een mooie optie, een subtiele mintgroene kleur maar door het rustige vlechtwerk blijft de hoed stijlvol en niet schreeuwerig. Ook voor deze zomerhoed geldt: je kunt hem extra decoreren met leuke sjaaltjes. Klik hier.

zomerhoeden-6

Zomerhoed 6

Over de top? Misschien een beetje, maar dat mag af en toe best wel eens. Deze kingsize zomerhoed is er niet alleen in het oranje, maar ook in het zwart verkrijgbaar. Uiteraard heb ik gekozen voor oranje, we willen ons nationale voetbalteam wel in stijl aanmoedigen vanaf aanstaande zondag natuurlijk. Deze hoed is ook heerlijk voor op het strand, hij is door het geperforeerde vlechtpatroon heerlijk luchtig op het hoofd. En omdat de wind door de hoed heen kan blazen, waait hij ook niet zo snel af. Klik hier.

Zo zien de zomerhoeden eruit als ik ze draag

In deze video laat ik uitgebreid zien hoe zomerhoeden 1 t/m 4 mij staan. De overige hoeden die je in deze video voorbij ziet komen, zijn helaas al uitverkocht. Wil jij direct op de hoogte gebracht worden wanneer ik een nieuwe fashion video publiceer? Abonneer je dan gelijk even op mijn YouTube-kanaal, zodat je op tijd bent om jouw favoriete fashion items aan te schaffen.

Happy summer days!
Xoxo
Daniëlle