wijnconserveringssysteem

Coravin uitgeroepen tot beste wijnconserveringssysteem

Zwitserlands grootste testmagazine K-Tipp heeft onlangs samen met TV-show ‘Kassensturz’ negen wijnconserveringssystemen getest. In deze competitie kwam Coravin Model Two het beste uit de test en versloeg de andere systemen. Coravin is het enige wijnconserveringssysteem dat een met patent beschermde technologie gebruikt om wijn te schenken uit de fles, zonder de kurk te verwijderen. Coravin stelt wijnliefhebbers in staat om hun favoriete wijn per glas te drinken, wanneer men wil en in elke hoeveelheid, zonder de fles te hoeven openen. De baanbrekende technologie laat de kurk intact en beschermt de wijn tegen oxidatie, waardoor deze op een natuurlijke manier verder kan evolueren.

Beste cijfers in alle testcategorieën

In ‘Vinalytik’, een gespecialiseerd testlab in Zwitserland, zijn negen identieke flessen wijn met verschillende wijnconserveringssystemen getest. De wijnen zijn op de derde dag en zevende dag na gebruik geanalyseerd en als vergelijkingsmateriaal werd eenzelfde fles gebruikt die gesloten bleef met de originele kurk. De wijnen zijn getest op kleur, vrijgekomen zuurstof, zwaveldioxide (SO2) en azijnzuur. Coravin model two kwam als beste uit de test.

Acht wijnconserveringssystemen getest

Naast Coravin zijn de volgende acht wijnconserveringssystemen getest: VacuVin, Zyliss vacuüm, The Manor, WMF, Cucina & Tavola, Qualité & Prix, Pulltex sluitingen en Wein Protector. Belangrijkste verschil met Coravin is dat alleen met het Coravin Wine Preservation System de kurk in de fles blijft en hierdoor de wijn volledig beschermd blijft. Het gedetailleerde en volledige testrapport vind je hier.

Coravin Wine Preservation System niet meer weg te denken uit wijnwereld

Met de lancering van de eerste Coravin in 2013 is het Wine Preservation System niet meer weg te denken uit de (inter)nationale wijnwereld. In meer dan 50 landen te verkrijgen en gebruikt in meer dan 3000 restaurants gebruikt wereldwijd. Dit unieke systeem stelt wijnliefhebbers in staat om hun favoriete wijn per glas te drinken, wanneer men wil en in elke hoeveelheid, zonder de fles te hoeven openen. De baanbrekende technologie laat de kurk intact en beschermt de wijn tegen oxidatie, waardoor deze op een natuurlijke manier verder kan evolueren.

Kijk voor meer informatie op www.coravin.nl

 

Meer culinaire artikelen? Check onze uitgebreide Lifestyle NWS culinaire rubriekk!
Wil jij op de hoogte blijven van al het laatste lifestyle nieuws en meekijken achter de schermen van de Lifestyle NWS redactie? Volg ons dan op Twitter, Facebook, Instagram en Pinterest!