Chia zaad: 100% natuurlijk wondermiddel

Chia zaden worden al duizenden jaren gebruikt om een gezond lichaam te ondersteunen, meer energie te krijgen en om de gevolgen van het ouder worden tegen te gaan. Maar heel bekend is Chia zaad nog niet in Nederland. Daarom zetten wij dit 100% natuurlijke wondermiddel eens even in de welverdiende spotlights.

Feiten Chia zaad

  • 25% meer vezels dan lijnzaad
  • 6x meer calcium dan melk
  • 3x meer ijzer dan spinazie
  • 8x meer omega-3 dan zalm
  • 15x meer magnesium dan broccoli
  • 30% meer atioxidanten dan blauwe bessen

100% vrij van chemicaliën

Chia zaden zijn super voedzaam, ze zitten bomvol met antioxidanten, calcium, vezels en andere mineralen en vitamines. Ze worden ook super goed door het lichaam opgenomen en hoeven niet eerst vermalen of op een andere manier bereid te worden. Daarnaast zijn Chia zaden veilig om iedere dag te eten, zijn ze 100% vrij van chemicaliën of toevoegingen en kan het jaren bewaard worden!

Geen eigen smaak of geur

Veel zaden hebben een sterke smaak wat het soms moeilijk maakt om ze in recepten te verwerken. Het voordeel van chia zaden is dat je ze overal in kan verwerken omdat ze geen eigen smaak of geur toevoegen aan gerechten. Zo kun je de zaden zonder smaakeffect door je favoriete gerecht mengen: een drankje, smoothie, muesli, ontbijt, salade of wat dan ook.

Perfecte afvalmiddel

Wil je afvallen? Ook dan zijn Chia zaden een fantastisch middel. De vezels zorgen ervoor dat je bloedsuikerspiegel laag blijft en de mineralen in chia zaden zorgen ervoor dat je lichaam wel de voedingsstoffen binnenkrijgt die het nodig heeft! Doordat chiazaden 9x hun eigen gewicht in water opnemen en veel voedingsvezels bevatten worden koolhydraten langzaam opgenomen. Dit geeft je lang een vol gevoel. Je krijgt niet alleen directe energie van chia zaad, maar ze blijven ook uren nadat je ze gegeten hebt actief.

Bron: meer weten? kijk op www.chiazaden.nl