Chevrolet Camaro

Chevrolet Camaro vernieuwd

Chevrolet Camaro vernieuwd

Een paar weken geleden hadden we een bericht over de nieuwe Ford Mustang op onze website, vandaag gaat het over z’n eeuwige concurrent, de Chevrolet Camaro. De muscle-car is in 1967 door Chevrolet op de markt gezet om de Mustang af te troeven. Of dit echt gelukt is, is een persoonlijk dingetje, in ieder geval is de strijd nog levendig en zijn er al 5 miljoen exemplaren (als Coupé en Convertible) van verkocht. De huidige, 6e generatie Camaro, krijgt nu een ingrijpende facelift. De aanpassingen zitten vooral aan de buitenkant.

Het uiterlijk 

Drie jaar geleden werd de Camaro ook gerestyled en kreeg hij die platte , scherp gesneden, koplampen. Ze worden nu nog platter en gemener, waardoor de voorkant nog imposanter wordt.

Er is nu ook qua design een groter verschil tussen de uitvoeringen LS/LT, RS, SS en ZL1-versies. Met name de SS-uitvoering heeft een opvallende voorkant. De koelopeningen in de bumper zijn groter en ook de motorkap heeft een ander design. Ook de andere Camaro-uitvoeringen hebben een nieuwe grille en bumper. Aan de achterkant vallen vooral de nieuwe achterlichtunits op. Smaak is natuurlijk persoonlijk, maar de vernieuwde Camaro is wat ons betreft een van de lekkerste auto’s van dit moment. 

Van binnen

Het stoere design van de buitenkant vind je eigenlijk ook weer terug in het interieur. Nieuw is dat de Camaro voortaan leverbaar is met het veiligheidssysteem Forward Collision Alert en een Rear Camera Mirror (‘binnenpiegel’ met display). Ook het infotainmentsysteem is verbeterd. 

Motoren

Speciaal voor Europa, met het oog op de belastingmaatregelen, is de lichtste motorisering een 2.0 viercilinder turbomotor met 275 pk met handgeschakelde zesbak. Van 0 naar 100 km/h in 5,4 seconden. Natuurlijk een prima motor, maar in Amerika lachen ze daar om en wordt de voorkeur gegeven aan de 3.6 liter V6 (335 pk) en de 6.2 liter V8 (461 pk en 650 pk in de ZL1). Met de snelste motor word je in 3,5 seconden naar de 100 km/h gelanceerd. Uiteraard met Launch Control. De Camaro SS met V8 is voortaan leverbaar met een tientraps automaat. Wie liever zelf schakelt, kan een Camaro SS met handgeschakelde zesbak bestellen. 

Bestellen

Chevrolet is als merk dan niet meer actief in Nederland, je kunt de Camaro’s wel bestellen bij de enige dealer in Nederland,  Henri & Herman (v/h Automobielbedrijf Henri Nefkens) in Amersfoort. Combineer een dagje Dierenpark Amersfoort met een bezoekje aan de showroom en je hebt een topdag! 

Prijzen van na de facelift zijn nog niet bekend, de huidige prijzen zijn vanaf van €57.050 voor de Camaro Coupé met 2.0 Turbomotor en €63.570 voor de Convertible. De prijzen voor de Camaro’s met sterkere motorisering zijn wat hoger…  

 

Wil jij op de hoogte blijven van het laatste lifestyle nieuws en meekijken achter de schermen van de Lifestyle NWS redactie? Volg ons dan op Twitter, Facebook, Instagram en Pinterest!