Carver Scooter

Carver Scooter

Als je in de stad woont, dan is een scooter bijna ideaal. Bijna, want als het regent word je flink nat. Woon je in Amsterdam, dan mag je vanaf 1 januari 2018 in verband met aangescherpte milieu-eisen met een scooter met een 2-takt en 4-takt motor van voor het jaar 2011 niet meer binnen de ring ten zuiden van het centraal station rijden. Vanaf 1 mei aanstaande wordt hier streng op gecontroleerd. De oplossing; koop een elektrische scooter. Beter nog; koop een Carver scooter. Dit is een combinatie van een auto en een scooter, maar een scooterrijbewijs is voldoende. De Carver wordt elektrisch aangedreven, je zit met 2 personen droog en je rijdt toch stabiel op 3 wielen. De Carver kantelt als je door een bocht rijdt, zoals met een motor.

De nieuwe Carver lijkt heel veel op de Carver die jaren geleden al als auto (driewieler) op de markt kwam. Dat project mislukte toen omdat de prijs te hoog was.

Van buiten

De Carver is 88 centimeter breed, 1,49 meter hoog en 2,89 meter lang. Parkeren is dus geen enkel probleem! De buitenpanelen zijn van kunststof, dus geen kans op roestvorming. Het dakje kan er af, zodat het een tweepersoons cabriootje wordt. Achter de tweede zitplaats is 75 liter bagageruimte. Bij de introductie heb je de keuze uit vier kleuren: grijs, wit, blauw en oranje.

Van binnen

Binnenin is het net een kleine auto. Je stuurt met een autostuurwiel en er zitten twee driepuntsgordels in voor de veiligheid.  Verder zit er een snelheids- en accustatusmeter in en met een speciaal ontwikkelde smartphone-app kun je navigatie en muziek instellen.

Aandrijflijn

De Carver heeft twee elektromotoren, in elk achterwiel één. De topsnelheid bedraagt in Nederland 45 km/u, maar in sommige landen waar de regelgeving anders is, wordt de Carver gemaximeerd op 60 km/u. De sprint van 0 naar 45 km/u gaat in 4,5 seconden, dus je kan er lekker mee sprinten en door de speciaal ontwikkelde techniek kun je bochten sneller nemen dan met een auto. En door dat scheef hangen in de bocht ervaar je een sensationele rijbeleving. Met een volle accu kun je zo’n 90 kilometer rijden en het opladen gaat in 4 uur via een 220 Volt stopcontact. Het laadsnoer rolt zich automatisch, als bij een stofzuiger, op in het voertuig. Bochten kunnen daardoor sneller worden genomen. 

Geen auto meer nodig met een Carver voor de deur

Zo’n Carver is natuurlijk ideaal in de stad. Makkelijk te parkeren, betaalbaar en geen last van wind/ regen/hagel/sneeuwbuien. En het rijden is een sensatie, dus…

Bestellen maar

Carver heeft de voorinschrijving geopend op z’n website. De Carver Limited Edition kost €7.990. Als je nu de aanbetaling van 750 euro overmaakt, kun je een exemplaar van de eerste serie van 500 stuks aanschaffen. In mei of juni kun je dan proefrijden. Zie je er dan toch van af, krijg je je aanbetaling terug. De uitlevering begint in september 2018.

Wil jij op de hoogte blijven van het laatste lifestyle nieuws en meekijken achter de schermen van de Lifestyle NWS redactie? Volg ons dan op Twitter, Facebook, Instagram en Pinterest!