Callum Skye

Callum Skye

Dit is de Callum Skye, het eerste door het ontwerpbureau Callum ontwikkelde lichtgewicht EV-model. Met het model duikt Callum in een opwindende nieuwe nichemarkt van elektrische voertuigen, namelijk die van recreatieve off-roaders. De Callum Skye is momenteel nog in de ontwikkelingsfase, maar duidelijk is al wel dat het een serieuze offroader wordt met spectaculaire prestaties. Nog niet duidelijk is of Callum de auto zelf gaat produceren of dat een externe producent wordt gezocht. In het eerste kwartaal van 2024 zullen we meer weten. Het uitgangspunt bij de ontwikkeling van de Skye is: minimale massa met maximale capaciteiten.

Ian Callum

Naamgever van het ontwerpbureau Callum Designs is de bekende ontwerper Ian Callum. Met het eigen bureau richt hij zich sinds 2019 op designprojecten binnen en buiten de auto-industrie. Hij zit al meer dan 50 jaar in het vak, waarvan 20 jaar als designdirector van Jaguar. Bekende creaties van hem zijn de Jaguar F-Type, F-PACE en I-PACE, maar ook de Ford Puma en Escort Cosworth , Aston Martin Vanquish en DB7. 

De buitenkant

De Callum Skye is volledig elektrisch, vierwiel aangedreven en ontworpen voor dagelijks gebruik en offroad-plezier. De buitenmaten zijn compact, iets langer dan 4 meter, en het gewicht is, ondanks het batterijenpakket, met 1.150 kg erg laag. De Skye heeft een volledig gesloten cabine, 2 deuren, waarvan de onderste helft van glas, open wielkasten, en vrijwel geen overhangen. Alles voor optimale offroad prestaties. Overigens kun je als koper de auto helemaal naar je wens laten personaliseren. De Skye is opgebouwd rond een buizenframe en lijkt op een soort beach-buggy, maar dat is het dus absoluut niet. De auto is een alleskunner, geschikt voor alle situaties, op de (snel)weg, onverhard terrein en berggebied inclusief sneeuwvelden.

De binnenkant

In de cabine vind je twee volwaardige zitplaatsen en twee nood- of kinderzitjes. De binnenruimte is comfortabel en voorzien van alle mogelijke attributen voor een zo plezierig mogelijke autorit.  

De aandrijving

Elektrisch aangedreven dus. Met de 42 kWh-batterij heeft de auto een bereik van gemiddeld 270 kilometer. Optioneel is een snellaadsysteem waarmee de accu binnen 10 minuten van leeg weer vol opgeladen is. De Skye is verrassend snel: in minder dan 4 seconden sprint je van stilstand naar 100 km/h. Dit en gecombineerd met vierwielaandrijving en een ideale gewichtsverdeling van 50/50 is dit de auto die garant staat voor sensationele ervaringen. Callum heeft nog niet bekend gemaakt wat de vanafprijzen worden voor dit hebbeding. We houden jullie op de hoogte!

Callum Skye-2
Callum Skye-3
Callum Skye-4
Callum Skye-5
Callum Skye-6
Callum Skye-7
Callum Skye-8

Meer informatie over de Callum Skye vind je hier.