beleggen met crypto

Beleggen: het kan in veel meer dan je denkt

Als je denkt aan beleggen, dan denk je waarschijnlijk al snel aan de aandelenbeurs. Aan verhitte handelaren, aan koersen die op en neer gaan, en aan opties of aandelen die met een beetje geluk heel veel meer, maar met wat pech ook heel wat minder waard kunnen worden. Maar wist je dat er nog veel meer zaken zijn waarin je geld kunt beleggen?

Je eigen huis is ook een belegging

Al het geld dat je ergens aan besteedt in de hoop dat het hierdoor meer waard zal worden, is feitelijk een belegging. De aankoop van je eigen huis valt hier dus ook onder. De huizenprijzen vertonen nog steeds een stijgende trend, en de kans is groot dat je je woning uiteindelijk voor meer geld zal kunnen verkopen dan waar je het ooit voor hebt aangeschaft.

Een eigen huis is wel heel duidelijk een belegging voor de lange termijn, waarbij het primaire doel doorgaans niet het maken van winst is. Je koopt het huis toch vooral om in te wonen, tenzij je een fervent klusser bent die uitgeleefde huizen koopt, opknapt en weer doorverkoopt. Toch is een eigen huis een investering die je niet moet onderschatten, eentje die je vele jaren later met een beetje geluk een aardig bedrag op kan leveren.

Al eens gedacht aan een tweede huis, om al dan niet zelf in te verblijven?

Waar ook steeds meer mensen in beleggen, is in een tweede huis, een vakantiehuis. Werden deze vroeger vooral aangekocht om er zelf in te verblijven, zijn het nu meer en meer beleggingsobjecten geworden. Vaak is de eigenaar zelfs niet of nauwelijks in het vakantiehuisje te vinden, en gaat het puur om het rendement dat uit de verhuur wordt gehaald. Deze markt wordt steeds groter, en levert ook nog steeds goede resultaten op, zeker nu een vakantie in eigen land populairder is dan hij lang geweest is.

Beleggen in cryptomunten: nieuw en spannend

Ook beleggen, of eigenlijk handelen in cryptomunten is een mogelijkheid om je geld meer waard te laten worden. Een wat meer risicovolle dan de bovenstaande opties, want de koersen kunnen flink fluctueren, maar dat betekent ook dat er aardige winsten kunnen worden gehaald met bijvoorbeeld de Bitcoin. Doordat de koersen op en neer gaan, zeker van de wat kleinere munten, is dit vaak een belegging voor de korte termijn, die erom vraagt om goed op te letten en op precies het juiste moment weer te verkopen. Kies je voor een wat grotere munt, de eerdergenoemde Bitcoin of de Litecoin, dan is de koers vaak iets stabieler. Een spannende en nieuwe manier om met je geld aan de slag te gaan!

Image: Pixabay
Meer lifestylenieuws? Check onze uitgebreide Lifestyle NWS lifestylerubriek!
Wil jij op de hoogte blijven van al het laatste lifestyle nieuws en meekijken achter de schermen van de Lifestyle NWS redactie? Volg ons dan op Twitter, Facebook, Instagram en Pinterest!