goede voornemens waarmaken

8 stappen naar het waarmaken van je goede voornemens

Wij weten niet hoe het met jullie zit, maar wij zijn dit jaar een paar weken eerder begonnen met het opschrijven van onze plannen en ideeën voor het nieuwe jaar. Ieder nieuw jaar brengt nieuwe ideeën, nieuwe plannen en nieuwe kansen met zich mee, maar 2021 is een jaar waar iedereen extra naar uitkijkt. En ook al hoor jij bij de mensen die ‘niet doet aan goede voornemens’, wij weten zeker dat ook jij nieuwe doelen voor 2021 in je hoofd hebt zitten. Hoe dan ook, goede voornemens of nieuwe doelen, hoe zorg je er nu voor dat je ze waarmaakt?

Jouw stappenplan naar succes

De grootste kans op het waarmaken van je goede voornemens en nieuwe doelen, is een starten met een concreet en voorbereid plan. Daarom hebben wij hieronder een duidelijk stappenplan voor iedereen uiteengezet. Sommige stappen klinken wellicht als een open deur, maar vergis je niet; juist het uitschrijven van deze punten zorgt voor structuur. En voor ieder project dat je tot een succesvol einde wilt brengen geldt hetzelfde; structuur is key.

  1. Maak je doel realistisch en dus haalbaar.
  2. Maak je doel specifiek door middel van cijfers.
  3. Zet een plan de campagne op papier, dit maakt het proces concreter.
  4. Breng je omgeving op de hoogte van je doel; dit zorgt voor een extra stok achter de deur.
  5. Herhaal dagelijks voor jezelf waarom het voor jou zo belangrijk is om je doel te behalen.
  6. Houd je progressie bij, dit motiveert om door te gaan.
  7. Beloon jezelf juist bij het behalen van kleine successen tijdens je weg naar het einddoel.
  8. Zorg voor een positieve omgeving en omring jezelf met mensen die je motiveren om het beste uit jezelf te halen.

Good luck!

XOXO

Team Lifestyle NWS

Meer lifestyle artikelen? Check onze uitgebreide Lifestyle NWS lifestylerubriek! Wil jij op de hoogte blijven van al het laatste lifestyle nieuws en meekijken achter de schermen van de Lifestyle NWS redactie? Volg ons dan op Twitter, Facebook, Instagram en Pinterest!