tuinsets-

5x stijlvolle tuinsets voor een sfeervolle zomertuin

Het is eindelijk officieel lente! En dat betekent dat wij de tuin zo snel mogelijk weer helemaal lente- en zomerproof willen maken. Een luxe tuinset is hierbij essentieel en daarom hebben wij ons daar even uitgebreid in verdiept. Zo heeft Kees Smit tuinmeubelen honderden luxe tuinsets in het geweldige assortiment, met opties voor werkelijk iedere tuin. Last van keuzestress? Geen nood, wij hebben onze vijf favorieten in dit artikel voor je op een rij gezet.

luxe tuinset

Manifesto Novara/ROUGH-Y Ø 150cm dining tuinset 7-delig

Ben jij op zoek naar een stijlvolle tuinset met een stoere uitstraling? Dan is dit de perfecte combinatie voor jou. De ROUGH-Y dining tuintafel heeft een diameter van 150 cm. Hij is rond, wat natuurlijk extra gezellig is wanneer je met een gezelschap bij elkaar zit. 

De ROUCH-Y is een teakhouten tuintafel die is behandeld met een Old Teak Greywash, robuust en stijlvol. Teak staat er ook om bekend dat het een vettige houtsoort is, wat betekent dat het uitermate geschikt materiaal is om buiten te staan.

De Manifesto Novara tuinstoelen maken het geheel net wat zachter, door de kunstoog vlechtdraad in de dezelfde kleur Light Grey. De ronde stoelpoten zijn overigens van aluminium en gespoten in een witte kleur. Onderhoudsvriendelijk en rustig qua kleurenpalet. De comfortabele zitkussens worden meegeleverd. Bestellen en genieten maar!

luxe tuinset-2

Manifesto Matese/Bresimo 260cm dining tuinset 7-delig

Geef jij in de zomer regelmatig fijne tuindineetjes voor vrienden en familie? Dan is deze 7-delige tuinset combinatie helemaal perfect. Wat kun je heerlijk urenlang tafelen aan deze combinatie van een 260 cm lange robuuste tuintafel en bijpassende tuinstoelen voor op het terras

De tuintafel is gemaakt van een teakhouten blad en aluminium onderstel, afgewerkt met een donkere matrixpoot. De tuinstoelen bestaan uit een zitkuip gemaakt van wicker, sterk en stijlvol, modern maar toch warm. Het zitkussen heeft aan de binnenzijde een dunne coating waardoor hij tegen een regenbuitje kan, maar het blijft natuurlijk altijd beter om je tuinmeubelen af te dekken bij slecht weer.

luxe tuinset-3

Intenso Bordano/ROUGH-K Ø115cm dining tuinset 5-delig

Ben jij op zoek naar een tuinset die past in een wat kleinere tuin of op een ruim balkon? Dan is deze 5-delige lichte tuinset een geweldig mooie optie. Hij springt door de lichte kleurtinten niet direct in het oog en is met haar ronde vormen gemakkelijk in een hoek te plaatsen. 

De tuintafel is rond en compact, slechts 115 cm doorsnede. De tuintafel bestaat uit een teakhouten blad en bijpassende ronde teakhouten tafelpoten, een elegant geheel. En ondanks het compacte formaat, biedt de tafel ruimte aan 2-4 stoelen.

In dit geval aan 4 Intenso Bordano dining tuinstoelen in de kleur Iceland. Prachtig dat stijlvolle wit met teak. Het zitgedeelte van de stoelen bestaat uit een aluminium frame met daaromheen kunstoog vlechtwerk. Het onderstel van de stoelen bestaat uit tropisch hardhout. Comfortabel en stijlvol voor iedere gelegenheid. 

luxe tuinset-4

Manifesto Mussa/ROUGH-X 180cm barset 7-delig stapelbaar

Zit jij liever wat hoger? Dan kun je kiezen voor deze prachtige 7-delige barset, stoer en stijlvol (zwart) teakhout met zwarte barstoelen. 

De ROUGH-X bartafel is 180 cm lang en is vervaardigd uit teakhout. Het teakhout is behandeld met een Old Teak Greywash. Dit geeft de bartafel een stoer uiterlijk. Old Teak Greywash zorgt ervoor dat de robuuste teakdelen goed zichtbaar zijn, je moet hierbij denken aan jaarringen van het hout, noesten en andere ruwe kenmerken. Aan de onderkant van deze bartafel zit een extra balk voor de stevigheid, ook kun je hierop comfortabel je voeten laten rusten. Houd er wel rekening mee dat teak in de loop der tijd gaat vergrijzen qua kleur.

Hier kunnen niet anders dan stoere industriële barstoelen bij gecombineerd worden. In dit geval zijn dat de Manifesto Mussa barstoelen. Ze zijn vervaardigd uit gecoat metaal, heel gemakkelijk in het onderhoud en nog gemakkelijker schoon te maken. Daarnaast zijn ze ook nog eens praktisch op te bergen, je kunt de barstoelen namelijk stapelen.

tuinset-6

Hartman Sophie Element/Studio 170cm dining tuinset 5-delig

Ga jij voor een volledig onderhoudsvrije tuin? Dan kun je het beste kiezen voor een tuinset van aluminium en/of kunststof in een donkere kleur. Dit blijft altijd een moderne, strakke uitstraling hebben zonder dat je het materiaal speciaal dient te behandelen. 

Het tafelblad van deze Hartman Sophie Studio dining tuintafel, is gemaakt van HPL. Dit is een duurzame kunststof plaat met een harde toplaag. HPL heeft een dichte oppervlaktestructuur waardoor reinigen eenvoudig is. De tafel lijkt overigens heel robuust en zwaar, maar is dat gelukkig niet. Aluminium is sterk, maar licht in gewicht. Daarnaast kan deze tafel zelfs onder zware weersomstandigheden onafgedekt buiten blijven staan.

Hierbij zijn de Hartman Sophie Element dining tuinstoelen in de kleur Carbon Black gecombineerd. Het zitgedeelte van deze stoelen is vervaardigd uit een hoogwaardige kwaliteit kunststof, het onderstel is van aluminium. Daarnaast zijn er bijpassende zitkussens beschikbaar om het gebruik nog een stukje comfortabel te maken. Ook deze stoelen kun je overigens onafgedekt buiten laten staan, het zitgedeelte beschikt zelfs over 2 kleine gaatjes om eventueel (regen)water af te voeren. En wil je de kleurencombinatie net even tikkeltje spannender? Dan is dat geen probleem: de tuinstoelen zijn namelijk verkrijgbaar in 8 verschillende kleuren. 

Heel veel plezier met het uitzoeken van de voor jou perfecte luxe tuinset!

tuinsets-9