zelfbruiner tips

5 x zelfbruiner tips

Wij zweren erbij: een goede zelfbruiner. In de eerste plaats omdat teveel zonlicht slecht is voor je huid en haar snel ouder maakt. Maar ook omdat wij simpelweg het geduld en de tijd niet hebben om uren in de zon door te brengen. Het aanbrengen van zelfbruiner kan echter iets lastiger zijn dan je denkt. Wij spreken waarschijnlijk niet alleen voor onszelf als we zeggen dat het flawless aanbrengen van een zelfbruiner toch wel wat oefening vereist. Wij zijn vast ook niet de enigen waarbij het in het begin best nog wel eens misging qua kleurverschillen, strepen en/of gemiste stukjes huid. Daarom hebben vandaag een aantal handige zelfbruiner tips voor jullie op een rij gezet.

Bereid je huid goed voor

Bereid je huid allereerst zo optimaal mogelijk voor op de zelfbruiner. Scrubben en hydrateren zijn hierbij van het grootste belang. Hoe gladder en gehydrateerder je huid is, hoe beter de zelfbruiner blijft zitten. Verzorg de ruwe en drogere plekjes op je lichaam met extra zorg, zoals bijvoorbeeld de ellebogen.

Doe de voorbereidingen ruim van tevoren

Verzorg en scrub je huid nooit direct voor je zelfbruiner aanbrengt, want een eventueel geïrriteerde huid van het scrubben en vooral van het scheren, kan oneffenheden en kleurverschillen veroorzaken. Als je een ochtend tanner bent kun je je voorbereidingsritueel bijvoorbeeld de avond ervoor doen. Tan je liever in de ochtend, dan kun je je huid voorbereiden de avond ervoor.

Draaien en inmasseren

Een zelfbruiner breng je eerst aan op een speciale zelfbruinhandschoen en vervolgens masseer je het met draaiende bewegingen in op de huid. Het handigste is om dat echt zorgvuldig per lichaamsdeel te doen; begin met één pompje per ledemaat. En we kunnen het niet vaak genoeg benadrukken omdat een van de belangrijkste zelfbruiner tips is: met een draaiende beweging inmasseren, inmasseren en nog eens inmasseren. Hoe zorgvuldiger je dit doet, hoe meer je de kans op een vlekkenpatroon minimaliseert. Behandel je voeten en handen als laatste, breng hiervoor geen nieuwe lading aan op je handschoen maar gebruik het restje wat nog op je handschoen zit van het laatste lichaamsdeel dat je ingesmeerd hebt.

Minimaliseer overdracht van kleur

Wanneer je een zelfbruiner gebruikt met een richtlijnkleur, is het natuurlijk fijn om eventuele vlekken zoveel mogelijk te vermijden. Zelfbruin je in de ochtend, houd dan rekening met je kleding. Wit dragen is natuurlijk niet handig, hier zie je werkelijk alles op. De goede zelfbruiners van tegenwoordig was je gewoon uit je kleding, maar kies voor een donkerdere kleur als je geen enkele overdracht van kleur wil zien. Daarnaast kun je bijvoorbeeld in je nek en op je decolleté wat haarlak spuiten, dit zorgt ervoor dat er geen kleuroverdracht plaatsvindt op de halslijn van je top. Deze tip werkt overigens ook voor het dragen van make-up op die plekken. Zelfbruin je liever in de avond, draag dan een lekker groot oud shirt in bed of doe het de dag voor je je bedlinnen verschoont.

Meer maakt niet mooier

Een fout die veel mensen maken is het gebruiken van teveel product. Gebruik nooit niet meer dan twee pompjes per lichaamsdeel, anders wordt het resultaat onnatuurlijk en soms zelfs oranje. Wil je toch een donker resultaat dan je na één zelfbruinsessie ziet? Herhaal dezelfde behandeling dan twee dagen later nog een keer. Op deze manier bouw je de kleur rustig op en blijft het resultaat, mits je een goed product gebruikt, zo natuurlijk mogelijk. Wij zijn persoonlijk al jaren fan van de producten van St. Tropez Tan. En nee, we worden niet betaald om dit te zeggen.

Heel veel succes, maar dat komt met deze zelfbruiner tips helemaal goed.
Xoxo
Team Lifestyle NWS