oesters

5 x waar je het beste kunt genieten van oesters

Het is 5 augustus en dat betekent dat het de perfecte dag is om te genieten van de lekkerste parels van de zee, het is namelijk officieel Oesterdag! De platte variant, de Zeeuwse Creuse Oesters of Fines des Claires; dit glibberige, zilte goedje is pure verwennerij voor de liefhebbers onder ons. Uiteraard delen wij graag onze favoriete culinaire adresjes voor het verorberen van een aantal overheerlijke oesters. Bestel een glas bubbels of een fris wit wijntje erbij en slurp away!

Als afrodisiacum

oesters

In de categorie ‘eat something sexy’ scoort de oester hoog. Zo hoog zelfs, dat je wel kunt spreken van een van de meest tot de verbeelding sprekende ingrediënten als we het hebben over passie en liefde. Zo’n sensueel hapje vraagt natuurlijk om een dito dinerlocatie. In het hart van Amsterdam vind je het zwoele Bar Rouge. Dit intieme, op Parijs geïnspireerde, restaurant verandert in de late uurtjes in een club waar nachtvlinders een dansje wagen en genieten van verassende (burlesque) shows. De kaart is Aziatisch geïnspireerd en uiteraard ontbreken ook de oesters hier niet. Bij Bar Rouge eet je ze met ponzu-soja dressing en een heerlijke frisse mango salsa. Een perfecte start van die broeierige nuits Parisiennes!

Net even anders

oesters

Bijzondere en verfijnde gerechten, goede wijnen en een relaxte en ongedwongen sfeer; dat is waar Restaurant Van De Leur voor staat. Laat jij je graag verrassen? Dan zit je bij deze hotspot in Den Haag gegarandeerd goed. Ze serveren namelijk een menu tot wel 10 gangen waarbij je van verschillende vis-, vlees- en plantaardige gerechten geniet waarvan je van te voren nog niet weet wat je voorgeschoteld krijgt. Een paar gangetjes minder kan natuurlijk ook. Ook bijzonder: het restaurant bereidt alle gerechten op de Big Green Egg. Zo dus ook de oesters, die vanaf woensdag a.s. één week lang te verkrijgen zijn ter ere van Oesterdag. Ze worden kort gegrild en daarna geserveerd met een frambozen-gember puree, forel kaviaar en een Ghoa Cress. Kun je niet wachten deze unieke oester te proeven? Reserveer hier dan jouw tafel!

Simplicity voorop

VESSEL KITCHEN & BAR staat voor (h)eerlijk eten; puur, simpel en zonder poespas. Dit geldt ook voor de oesters op de kaart. Hier eet je ze namelijk au natural of met een paar druppeltjes citroensap. Schuif aan op het zonnige terras van VESSEL BAY, open een flesje wit en bestel deze delicatesse per stuk of juist om te delen. Heb je een picknick of boottochtje op de planning staan? Oesters bestellen voor on the go kan ook. Je krijgt dan een mandje mee met 12 Oosterschelde Creuses bereid met een klassieke dressing van citroen en sjalotjesazijn en een oestermes om ze open te maken.

Chique, maar ongedwongen sferen

oesters

Als voorgerecht, bij de borrel of gewoon de hele dag door; oesters kunnen eigenlijk altijd. Gelukkig denken ze er bij Oesteria, een initiatief van Restaurant Meat, net zo over. Zij beweren namelijk de lekkerste oesters van Rotterdam te serveren en wie zijn wij om het daarmee oneens te zijn. Mickey Fentross, eigenaar van Oesteria, richt zich met zijn oesterbar volledig op de delicatesse waarbij je – hoe kan het ook anders – een lekker glaasje bubbels of een goed glas witte wijn bestelt. De oesters op de kaart komen uit verschillende delen van de wereld waaronder Zeeland, Frankrijk en Ierland. De bar inclusief groot terras bevindt zich in de Oude Haven van Rotterdam aan het water en is dus de ultieme plek voor een dagje ongegeneerd oesters slurpen. Is het lekker weer? Waag dan een dansje, geniet van live muziek en bestel een Oyster shot in combinatie met een Ketel 1 Bloody Mary. Zelf deze fijne, Rotterdamse sferen ervaren? Reserveer hier een plekje!

Oesters slurpen aan de boulevard

oesters

ChouChou is dé perfecte spot als het gaat om genieten van verschillende wereldse klassiekers in combinatie met heerlijke cocktails, bubbels of een glaasje wijn. Gelegen aan het strand, aan de nieuwe boulevard, kan ChouChou natuurlijk niet achterblijven en dus kun je ook hier terecht voor een oestertje of wat. Combineer jouw dagje strand met een bezoekje aan deze plek waar je ’s avonds voor een vaste prijs geniet van een lekker en gevarieerd menu. Dit kan binnen – waarbij elke hoek van het restaurant Insta-waardig is – of buiten op het gezellige terras met een prachtig uitzicht over de zee en op het welbekende reuzenrad. Gehydrateerd blijven is bij ChouChou geen opgave, want de kaart staat vol met verkoelende cocktails en champagnes die perfect combineren met de – op een klassieke manier bereid met citroen en vinaigrette – oesters. Een tafeltje reserveer je hier.

Tekst & Images: Typhoon Hospitality
Meer culinaire artikelen? Check onze uitgebreide Lifestyle NWS culinaire rubriek!
Wil jij op de hoogte blijven van al het laatste lifestyle nieuws en meekijken achter de schermen van de Lifestyle NWS redactie? Volg ons dan op Twitter, Facebook, Instagram en Pinterest!