afsluiten telefoonabonnementen

4 handige tips voor het afsluiten van mobiele telefoonabonnementen

Je kunt natuurlijk achterover gaan zitten en je aflopende telefoonabonnement automatisch laten verlengen. Dat is precies wat providers graag zien gebeuren, dit levert hen namelijk een flinke financiële bonus op. Een automatisch doorlopend abonnement kost je altijd meer geld dan het afsluiten van een nieuwe goede deal. Omdat wij begrijpen dat jij weinig tijd en zin hebt om je hier uren in te verdiepen, vertellen wij in dit artikel alles wat je moet weten bij het afsluiten van nieuwe telefoonabonnementen. Wees geen dief van je eigen portemonnee en doe er je voordeel mee! 

Je telefoonabonnement loopt af, wat nu?

Het loont altijd om even te gaan zitten en je te oriënteren voor het afsluiten van (nieuwe) mobiele telefoonabonnementen. Wist jij bijvoorbeeld dat je een abonnement al kunt laten verlengen vanaf 3 à 4 maanden voor de einddatum? En datzelfde geldt meestal ook wanneer je wilt overstappen naar een andere provider. Check dus eerst even wanneer je huidige contract afloopt en doe alvast research zodat je ruim op tijd alles geregeld hebt. Bij het uitzoeken van een nieuw abonnement zijn twee vragen van belang: wil je overstappen naar een andere provider of blijf je liever zitten waar je zit? En wil je een abonnement met of zonder toestel?

Overstappen naar een andere provider: dit kunnen de redenen zijn..

Als jij helemaal tevreden bent met je huidige provider, zowel qua service als qua prijs, dan is er natuurlijk geen reden om over te stappen. Er zijn echter genoeg redenen op te noemen om deze stap juist wel te nemen. Bijvoorbeeld wanneer de service van je huidige provider te wensen overlaat, of wanneer je de prijzen van de abonnementen te hoog vindt. Daarnaast hebben niet alle providers hetzelfde aanbod qua toestellen en merken, dus wanneer je op zoek bent naar een specifiek toestel dat je huidige provider niet aanbiedt, heb je geen andere keus dan overstappen naar een provider die dat toestel wel in haar assortiment heeft. Of, en dat is vaak de belangrijkste reden: je kunt bij een andere provider simpelweg een betere deal krijgen.

Een abonnement zonder toestel: goedkoper dan een normaal telefoonabonnement!

Een abonnement zonder toestel is eigenlijk altijd goedkoper dan een normaal telefoonabonnement. We hebben het dan natuurlijk over een Sim Only abonnement. Je kunt je eigen toestel blijven gebruiken, het nieuwe contract is flexibeler en soms zelfs maandelijks opzegbaar, je hebt de keuze uit alle 11 Nederlandse telefoonproviders en je bent een stuk duurzamer bezig omdat je niet jaarlijks van telefoon wisselt. Wil je echter perse een bepaalde nieuwe telefoon en vind je die los te duur, dan luidt ons advies om voor een normaal telefoonabonnement te gaan.

Nooit meer buiten je databundel met unlimited internet

Wanneer je de antwoorden op deze vragen hebt gegeven, is er nog iets waar wij in dit huidige internettijdperk persoonlijk veel waarde aan hechten bij het afsluiten van nieuwe telefoonabonnementen: een abonnement met unlimited internet. Bij veel providers ben je namelijk behoorlijk de pineut wanneer je over je internetbundel heen gaat, je betaalt dan veel meer per MB/GB dan binnen je bundel. Ga dus altijd voor een abonnement met onbeperkt internet, dit is mogelijk bij zowel een Sim Only als een normaal abonnement. Op dit moment bieden telefoonproviders KPN, Vodafone, T-Mobile, Tele2 en Budget Mobiel een dergelijke onbeperkte internetbundel aan.

Neem  even de tijd om goed rond te kijken voor het afsluiten van nieuwe telefoonabonnementen, het loont altijd!

XoXo
Team Lifestyle NWS

 

*Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met goedkoopste-telefoonabonnementen.nl
Image: Rawpixel
Meer tech artikelen? Check onze uitgebreide Lifestyle NWS techrubriek!
Wil jij op de hoogte blijven van al het laatste lifestyle nieuws en meekijken achter de schermen van de Lifestyle NWS redactie? Volg ons dan op Twitter, Facebook, Instagram en Pinterest!