zee

4 handige tips voor een dagje naar het strand

Heb jij binnenkort een dagje naar het strand op de planning? Nu het vollop zomer is, is het hoog tijd voor een dagje aan zee. Om jouw dag zo soepel mogelijk te laten verlopen, is een goede voorbereiding een echte must. Maar welke items zijn nu handig om mee te nemen? Met onze checklist weet je zeker dat je niets vergeet en zorgeloos kunt genieten van een dagje strand.

Veilig zonnen

Voordat jij jouw tas gaat inpakken, is het allereerst een slim idee om zonnecreme te kopen. Door zonnebrand te gebruiken voorkom je het risico op verbranding door de zon, waardoor er geen straling kan doordringen in de huid. Zorg er daarom voor dat je zonnebrandcrème gebruikt met een hoge Sun Protection Factor (SPF). Welke SPF jij nodig hebt, is hangt zowel af van jouw huidtype als van de kracht van de zon. Ga jij op een zomerse dag naar zee? Gebruik dan factor 30 en breng na elke twee uur opnieuw zonnebrand aan. Vergeet ook niet om jezelf in te smeren op een bewolkte dag, want bewolking houdt schadelijke uv-straling niet tegen.

Comfortabel liggen

Ga je tijdens de stranddag lekker zwemmen en zonnen? Ga dan op zoek naar een groot strandlaken. Omdat je er een groot deel van de dag op ligt, is het wel zo prettig als je over een fijn laken beschikt. Met een groot laken heb je altijd een comfortabel plekje en geen last meer van zand tussen de tenen. Daarnaast is de handdoek binnen een paar minuten na het afdrogen weer kurkdroog, waardoor je hem direct weer kunt gebruiken. Voor welk exemplaar je ook gaat: een mooi laken is onmisbaar tijdens het dagje uit.

Ronddobberen in zee

Uiteraard mag een opblaasbare zwemband niet ontbreken in de strandtas. Deze band neemt heel weinig ruimte in beslag, waardoor je deze makkelijk in een tas kunt stoppen. Nadat je de band hebt opgeblazen kan het grote genieten beginnen. Zo kun je lekker dobberen in zee of een spannend avontuur beleven onder water. Natuurlijk kun je ook heerlijk ronddrijven op een opblaasbaar luchtbed. Houd er echter rekening mee dat het luchtbed geen absolute bescherming geeft tegen verdrinking. Zorg er daarom voor dat je niet te ver van het strand afdrijft.

Functioneel regenpak

Ben je op zoek naar voordelige regenkleding voor een zomerse bui? Kies dan voor regenpakken van polyester: daar komt geen druppel regen doorheen. Bovendien zijn deze hippe pakken in allerlei kleuren en maten verkrijgbaar, waardoor ze zowel voor mannen als vrouwen geschikt zijn. Je kunt de regenjas en -broek gewoon over jouw gewone kleren aantrekken, waardoor je elke bui kunt doorstaan. Daarnaast kun je een travelsize regenpak heel klein opvouwen en opbergen in een hoesje, waardoor je deze makkelijk in een tas kunt stoppen.

Met de bovenstaande tips beleef je samen een fantastische dag aan zee, heel veel plezier!