ei-gerechten

10 restaurants met de beste ei-gerechten

Of je nu gek bent op uitgebreide ontbijtjes of speciale lunches en of je nu van geroerd, gebakken, gepocheerd of gekookt houdt, het ei staat nog altijd in de top 10 van meest gegeten ontbijt- en lunchgerechten. Gemiddeld eten wij Nederlanders 210 eieren per jaar. Op 9 oktober is het zelfs de internationale dag van het ei. Een goede reden voor ons om een mooie selectie restaurants samen te stellen, waar je de beste ei-gerechten op de kaart kunt vinden.

1. Café de Florèz – Den Haag

ei-gerechten

Gasten noemen dit restaurant ook wel ‘Petit Paris’. Dat komt door het allerlekkerste petit déjeuner; de oeuf Benedict. Maar dat is het niet alleen, het interieur met marmeren, gouden en roze details draagt er zeker ook aan bij aan het gevoel hier wel een tijdje te willen vertoeven. Krant, koffie, eitje en niets meer aan doen. En een leuk detail: voor een een interieur shopping spree ben je hier aan het goede adres; veel accessoires die je in het restaurant ziet, zijn te koop.

2. Ratatouille – Haarlem

ei-gerechten

Het is geen geheim dat topchef Jozua Jaring van restaurant Ratatouille is gespecialiseerd in het ontwikkelen van nieuwe en smakelijke seizoensgerechten. Wat echter wel een insider secret is: zijn recent ontwikkelde langzaam gegaarde truffelei. Do we need to say more? Voor TheFork ‘Back to the Restaurants’ campagne ontwikkelt Ratatouille een speciaal MICHELIN menu. Reserveer snel, ontdek dit Haarlemse pareltje en proef het fabuleuze truffelei!

3. Bar Baut – Amsterdam

ei-gerechten

Bij Bar Baut staat topchef Michiel van Eerde achter de stoof en hij weet als de beste hoe je de lekkerste steak tartare van Amsterdam op tafel zet, uiteraard voorzien van een perfecte eidooier in het midden van het gerecht. Bar Baut is een ultra-geschikte plek voor een zakelijke meeting, maar is zeker ook date-night waardig.

4. Bistro ‘t Bloemendaeltje – Amersfoort

ei-gerechten

In deze Amersfoortse bistro spelen groenten de hoofdrol op de menukaart. Een bijzonder gerecht is de gado gado van gepekelde komkommer, pinda, kaffir limoen en atjar espuma, op een bedje van krokante rijst en een topping van een soja scharrelei. Klinkt heerlijk! Mocht je in de buurt van Amersfoort zijn en nog een leuk restaurant zoeken, dan is dit zeker een tip.

5. HAMRA STREET – Hilversum

ei-gerechten

Hummus, aubergine, falafel.. het kan allemaal bij HAMRA STREET in Hilversum. Er wordt hier gekookt met invloeden uit de Mediterrane keuken. Onze tip; de Shakshuka (eitjes in tomatensaus), dit is het perfecte weekend brunch-gerecht.

6. LOT & DAAN – Rotterdam

ei-gerechten

Op zoek naar een gezellige lunch spot, dan ben ben je bij LOT & DAAN in Rotterdam aan het juiste adres. Ze serveren hier bijvoorbeeld avocado toast in combinatie met een gekookt of gepocheerd eitje. Extra voordeel: met de ‘Back to the Restaurants’ campagne kun je hier tegen een gunstige prijs een tafel reserveren.

7. Joelia by Mario – Rotterdam

ei-gerechten

Verblijf je een weekendje of dagje in Rotterdam? Breng dan zeker een bezoekje aan restaurant Joelia van topchef Mario Ridder. Zijn befaamde Oeuf à la neige is een must als je een liefhebber bent van desserts. En, je kunt nu een speciaal ‘Back to the Restaurants’ menu kunt bestellen. Waar wacht je nog op? Reserveer snel een tafeltje.

8. Brass – Utrecht

ei-gerechten

Op zoek naar een weekend get-away in eigen land? Bezoek en boek dan in het gezellige Utrecht een tafeltje bij restaurant Brass. Na het eten hoef je niet ver te reizen, want je kunt bij Brass ook nog eens slapen. Indien je blijft logeren, bestel dan het bijpassende wine pairing menu. ‘s ochtends niet getreurd want je bestelt bij deze TheFork INSIDER een heerlijk ontbijt met een perfect zachtgekookt eitje.

9. Box Sociaal – Amsterdam

ei-gerechten

Bij deze all-day Australische breakfast hangout, bestel je eitjes met de naam ‘Eggs yo way’, ‘Eggs Benny and the Jets’ en ‘The Mezzy Brekkie’. Leuk om je geliefden uit te nodigen om te ontbijten, brunchen of lunchen tijdens de ‘Back to the Restaurants’ campagne.

10. HUG THE TEA – Den Haag

ei-gerechten

Ben je fan van thee en wil je alles weten van Japanse groene Matcha thee? Dan is dit het perfecte adres in Den Haag. Bij HUG THE TEA koop je fairtrade thee en kun je ook terecht voor een gezellige high tea. Heb je tijd voor ontbijt of lunch? Bestel de avocado/egg met matcha poeder. Drink hierbij een matcha latte en je bent helemaal matcha-proof!

Bon appétit!
Xoxo
Lifestyle NWS

 

Images: TheFork
Meer culinaire artikelen? Check onze uitgebreide Lifestyle NWS culinaire rubriek!
Wil jij op de hoogte blijven van al het laatste lifestyle nieuws en meekijken achter de schermen van de Lifestyle NWS redactie? Volg ons dan op Twitter, Facebook, Instagram en Pinterest!