vliegangst

Eén van de grootste luchtfilmprojecten ooit

Emirates en Boeing hebben onlangs samengewerkt om het project ‘View from Above’ te sponsoren, een van de grootste luchtfilmprojecten dat ooit is uitgevoerd, waarbij gebruik wordt gemaakt van drones. Het filmen is gedaan op maar liefst 18 bestemmingen op vijf verschillende continenten, waaronder de hub van Emirates in Dubai en de thuisbasis van Boeing Commercial Airlines, Seattle.

Innovatieve technologieën om de meest indrukwekkende beelden te produceren

“De schitterend gemaakte filmpjes voor dit project laten niet alleen de bestemmingen uit ons netwerk in een mooi, nieuw licht zien, maar maken ook op een creatieve manier gebruik van innovatieve technologieën om zo de meest indrukwekkende beelden te produceren”, aldus Boutros Boutros, Emirates’ Divisional Senior Vice President, Corporate Communications, Marketing en Brand. “Ons doel is om altijd een connectie te maken met onze klanten over de hele wereld en we hopen dat mensen geïnspireerd raken door deze unieke filmpjes.”

Filmen met drones

Dankzij alle mogelijkheden met de drones in de lucht kon het projectteam nooit eerder vertoonde beelden creëren met hele precieze perspectieven, zelfs wanneer er gefilmd werd in hele smalle ruimtes, zoals in Vietnam waar de drones tussen de rijstvelden door raasden, of in Noorwegen waar ze tussen de bergspleten vlogen. De drones konden ook op plekken komen waar helikopters of vliegtuigen niet zouden kunnen komen, zoals in grotten of onder de bladeren in de Jungle. In Japan hebben de drones gefilmd tussen de takken van kersenbloesems en vlak langs steile watervallen en in Rio konden de drones verticaal boven het Maracanã Stadium zweven wat hele nieuwe perspectieven op het voetbalstadion opleverde.

Waar zijn de films te bekijken?

Meer dan 13 gekwalificeerde drone piloten van over de hele wereld hebben meegewerkt aan dit filmproject, dat geproduceerd is door MOFILM. Alle gemaakte films zijn te bekijken op viewfromabove.emirates.com, waarbij je als bezoeker de wereldbol kunt draaien naar een van de 18 bestemmingen. Neem zeker eens een kijkje want de films zijn adembenemend!

Om jullie alvast een idee te geven hebben wij vijf bestemmingen uitgelicht:

Wil jij op de hoogte blijven van het laatste lifestyle nieuws en meekijken achter de schermen van de Lifestyle NWS redactie? Volg ons dan op Twitter, Facebook, Instagram en Pinterest!