Volkswagen T-Roc

Met de introductie van de vanaf december leverbare T-Roc heeft Volkswagen zijn SUV line-up compleet. De Touareg, Tiguan, en nu dus T-Roc. Denk niet dat die T-Roc een “kleintje” is; hij is weliswaar 25 centimeter korter dan de Tiguan, maar staat op hetzelfde MQB-platform. De T-Roc is zeg maar de SUV op basis van de Golf. Hij is iets groter dan de Q2 van zustermerk Audi en zit tussen het B- en C-segment in. De Volkswagen T-Roc wordt voor Europa geproduceerd in het Portugese Setúbal.

Van buiten

Eindelijk een vrolijk ogende auto van Volkswagen! Fris qua design en helemaal naar je eigen smaak te leveren. Het is een 5 persoons SUV. De auto is 4,23 meter lang, 1,82 meter breed en 1,57 meter hoog. De T-Roc is forser dan de foto’s doen vermoeden, en dat komt dan vooral door de spoorbreedte van de auto, die is meer dan die van zijn concurrenten in het compacte SUV segment. De bagageruimte is met 445 liter flink te noemen.

De T-Roc is voorlopig leverbaar in 3 uitrustingsniveaus, de T-Roc , de T-Roc Style voor meer luxe en de T-Roc Sport voor vierwielaandrijving, een dikke 2 liter motor en donkere achterlichten, getint glas achter, aluminium pedalen, rode sfeerverlichting, rode remklauwen, 17 inch lichtmetalen wielen en sportstoelen. In een later stadium zal ook nog een R versie van de T-Roc in het leveringsprogamma opgenomen worden.

Van binnen

Van binnen is de auto kleurrijk doordat de buitenkleur hier terugkomt in het dashboard, de portieren en de middenconsole. Het infotainmentscherm is boven de middenconsole geplaatst, maar ook achter het stuur kun je een scherm krijgen met digitale klokken en navigatie-info.

De T-Roc is ook te bestellen met een hele waslijst aan assistentiesystemen; Adaptive Chassis Control (voor het instellen van het rijkarakter), Dynamic Cruise Control, Dynamic Road Sign Display, Lane Assist, Blind Spot Monitor, Park Assist en Traffic Jam Assist.

Motoren

Voorlopig zijn er alleen twee benzinemotoren leverbaar. De instapper is de 1.0 TSI met 115 pk en een handgeschakelde zesbak en voorwielaandrijving. De T-Roc Sport is alleen leverbaar met 2.0 TSI motor met 190 pk, standaard met 7-traps DSG en 4Motion vierwielaandrijving.

In een later stadium zullen ook diesel motoren en andere benzinemotoren aan het motorenpalet toegevoegd worden.

Prijzen

Volkswagen heeft de prijzen voor de eerste uitvoeringen van de T-Roc bekend gemaakt. Vanaf € 25.995 is hij leverbaar. Je krijgt voor dit bedrag de T-Roc uitvoering met de 115 pk sterke 1.0 TSI motor. De T-Roc Style met dezelfde motor kost € 27.960. De meest aantrekkelijke uitvoering is de T-Roc Sport. Hij kost met € 37.290 wel veel meer dan de Style uitvoering, maar je krijgt hiervoor een zeer complete SUV met 2.0 liter TSI motor met 190 pk, 4Motion-vierwielaandrijving en 7-traps DSG-automaat.

Met de nieuwe T-Roc heeft Volkswagen een hele sterke troef in handen voor de booming markt van  compacte SUV’s. Hij is per direct al te bestellen en leverbaar vanaf komende december.

Wil jij op de hoogte blijven van het laatste lifestyle nieuws en meekijken achter de schermen van de Lifestyle NWS redactie? Volg ons dan op Twitter, Facebook, Instagram en Pinterest!