search

Published by DN Smit Productions

Vergroot je kennis op
een speelse manier met TinyCards

Written by Lifestyle NWS, 1 month ago, 0 Comments
FacebookEmailTwitterPinterestPrintShare

Vergroot je kennis op een speelse manier met TinyCards

De app TinyCards is een app waarmee je op een speelse manier je algemene kennis kunt vergroten, gebaseerd op het flash cards- of flitskaarten-systeem. Dat systeem wordt op onder meer scholen gebruikt om snel nieuwe dingen te leren en onthouden. 

Hoe werkt TinyCards?

We nemen het leren van hoofdsteden even als voorbeeld. TinyCards laat eerst kaartjes zien met de locaties van hoofdsteden, inclusief naam. Later krijg je enkel een naam te zien en moet je uit twee locaties de juiste kiezen, of zie je één locatie en twee namen. TinyCards wisselt dit soort vragen steeds af met kaartjes met nieuwe kennis. Daarvoor gebruikt de app de algoritmes die in de taal-app van Duolingo al jarenlang worden gebruikt en bijgeschaafd. Die methode moet zorgen voor de optimale balans van herhaling en toevoeging van nieuwe informatie.

De onderwerpen zijn eindeloos

TinyCards is sinds deze week uit voor Android, maar bestaat al even voor iOS. Daarom is het aanbod in lessen direct al enorm: meer dan 200.000 setjes flitskaarten over zo’n beetje elk denkbaar onderwerp, van topografie tot geschiedenis en gebarentaal. Zelf kun je ook setjes kaarten maken om snel informatie te leren, en die setjes eventueel met de rest van de gebruikers delen.

Download Duolingo TinyCards voor Android of voor iOS (gratis)

Wil jij op de hoogte blijven van het laatste lifestyle nieuws en meekijken achter de schermen van de Lifestyle NWS redactie? Volg ons dan op Twitter, Facebook, Instagram en Pinterest!