TYPHOON’S NWS-FLASH JULI 2017

Marlies Bax schrijft over de meest smakelijke culinaire brands van de wereld als The Storyteller van Typhoon Hospitality. Typhoon Hospitality is een uniek hospitality marketing- & PR-bureau. Van restaurant tot hotel tot spirit en alles ertussenin; if it’s hospitality related, it’s their business! Iedere maand presenteert Marlies een culinaire news-flash op Lifestyle NWS.

IZAKAYA Ibiza

Wow, you’re going to Ibiza?! (Tududududu) Dan is de kans groot dat je daar een bekend Amsterdams gezicht tegenkomt. IZAKAYA reisde af naar de Balearen. In het hart van Sir Joan Hotel transformeert het befaamde Amsterdamse restaurant naar zomers toevluchtsoord voor fijnproeverige zonaanbidders. Inclusief de beroemde/beruchte Supreme Brunch.

Peejays Dougnuts

We zijn nog volop verliefd op Miss Louisa’s beignets en er verschijnt een volgende zoetigheid op ons pad. Peejays Dougnuts lonkt elke dag op Vijzelgracht 37 naar Amsterdams zoetekauwen met verse donuts. Gelukkig is een relatie met baksels heel polygaam. Je hoeft die lieve beignets dus niet te verloochen voor een Peanutbutter Jelly, Lemon Curd Meringue of Berry Glazed donut. Houd gewoon van allebei.

PARK

Een nieuw meteorologisch seizoen brengt een nieuw culinair seizoen voor PARK café-restaurant. Het restaurant in het Oosterpark heeft zichzelf heruitgevonden. Deze zomer bloeit PARK opnieuw met een Mediterrane keuken. Het frisse, plant-based shared dining menu legt de nadruk op seizoensgroenten en herb-to-table. Herb-the-what? Herb-to-table, uit de kruidentuin van PARK direct op het bord dus. Nu de zomer doorbreekt, zijn PARK’s pitchers sangria perfect om te delen. Spritzer popsicles en ‘cocktail bags’ koelen je af op het immense terras.

Joe & The Juice

Mijn gekir was waarschijnlijk door heel de hoofdstad te horen: vliegveldfavoriet Joe & The Juice perst sapjes in Amsterdam Zuid. Niet geheel onbelangrijk: op 3 minuten van het Typhoon kantoor. Sapgoals galore. De enige die minder blij is dat Joe’s sapjes en briljante ijskoffie niet meer alleen op buitenlandse vliegvelden te vinden zijn, dat is (niet zo) goede vriend banksaldo.

SNCKBR Eindhoven

De lichtstad is een lightstad. SNCKBR Eindhoven is dan ein-de-lijk open. En ook in ’t zuiden van het land hebben ze er direct gin in! Naast gezondig goed dineren in dit healthy food café, zal Eindhoven voortaan vooral bijzonder bewust borrelen in de SNCKbar. Aan de rand van het borrelepicentrum van de Bourgondische hoofdstad, de Kleine Berg, is SNCKBR de stek voor Eindhovenaren die bewust barhangen met een lichte cocktail en skinny/tasty bar bites.

Baker’s Dough

De hemel bestaat. En je vindt hem in Rotterdam. Daar lepel je jezelf met bakjes koekjesdeeg even terug naar toen. Dit keer komt je missie zonder moeders waarschuwing: ‘pas op, daar krijg je buikpijn van’. Baker’s Dough creëerde cookie dough met gepasteuriseerd ei. ’t Koekjesdeeg komt in smaken als The Original Baker’s Dough, Peanut Butter & White Chocolate, Salty Caramel & Brownie en Vegan & Gluten Free Dough die overlaad je met een lading M&M’s Crunchy, Rainbow Sprinkles, Oreo’s, Vanilla Fudge, Cacao Nibs, Goji Berry, Coconut Flakes of een van de andere toppings.

De Bajes Beach Club

Het is dit jaar gegarandeerd zomer in Amsterdam. De Bajes transformeert tot het eerste beach club midden in de hoofdstad. Amsterdams beste feesten wachten hun veroordeling af om deze zomer in De Bajes Beach Club opgesloten te worden. Een handdoekje uitgooien om een plek te reserveren is niet nodig. Tickets voor feesten zijn binnenkort online te boeken.

Strandzuid Aperitivo

Op vrijdag 7, 14 en 28 juli liggen Toscaanse kusten achter de RAI. Strandzuid organiseert Martini Aperitivo. Deze VrijMiBo volgens de Italianen is een mix van lichte cocktails, bites en muziek. Bestel je een eerste ronde Martini e Tonics (of een ander drankje), dan krijg je er een plank antipasti van het huis bij. Geheel volgens Italiaanse tradities blijf je daarna plakken voor de volgende smakelijke ronde of een zomers diner.

Beertails @ Lt. Cornelis

Bier enkel in vaasjes en fluitjes? Niet bij Lt. Cornelis. In Voetboogstraat 13 in Amsterdam worden de speciaalbieren van Lowlander de komende weken tot beertail gemixt. Op het menu van dit modern-Nederlandse restaurant: de Orange Collins met Lowlander White Ale met sinaasappellikeur en citroensap, de Dutch Negroni met Willem’s Wermoed, Wynand Fockink Hansje in de Kelder likeur en Lowlander IPA, en de IPA Gin Fizz met sinaasappelsap, Wynand Fockink Vanille likeur, gin en Lowlander IPA.

The French Connection X KINboat

Deze zomer zet The French Connection haar revolutie voort op het water. In samenwerking met het Amsterdamse KINboat is de rebelse cuisine van Jef van den Hout voortaan dobberend op een gracht te ontdekken in verfijnd viergangendiner. Net als in het hoofdkwartier van revolutie, werpt The French Connection op een elektrisch bootje de gevestigde Franse klassiekers omver om ze opnieuw uit te vinden. ‘TFC X KINboat’ is voor 6-8 personen te boeken en kost (inclusief wijnarrangement, thee/koffie en aperitief) €150,- p.p. Een hostess en schipper garanderen een behouden vaart en diner.

Have a good – and tasty – month!

Xoxo

Marlies

 

Wil jij op de hoogte blijven van het laatste lifestyle nieuws en meekijken achter de schermen van de Lifestyle NWS redactie? Volg ons dan op Twitter, Facebook, Instagram en Pinterest!