cheesecake

Healthy Cheesecake

Je wordt er deze quarantainetijd mee overspoeld: de meest heerlijke baksels en zoetigheden. Uiteraard kunnen wij niet achterblijven en hebben wij ook een heerlijk recept voor jullie. Na al die bananenbroden komen wij met iets veel kleurrijkers vandaag! Een van onze guilty pleasures is cheesecake, helaas is dit alles behalve gezond. Wij hebben echter na wat research deze healthy variant gevonden naar het recept van Ellemieke Vermolen..

Wat heb je nodig:

  • 150 gram geroosterde havermout
  • 150 gram gemengde noten (fijn gemalen)
  • 150 gram amandelmeel
  • 150 ml water
  • 5 gelatine blaadjes
  • paar vanille druppels
  • sap van 1 citroen
  • rasp van 1 limoen
  • 2 eetlepels rauwe honing of een andere suikervervanger bv agavesiroop of xylitol
  • ongeveer 750 gram magere kwark/platte kaas
  • 350 gram rood fruit (aardbeien, frambozen, blauwbessen, rode bessen)

De bereiding

  • Voor de bodem van de taart meng je de gemalen noten, havermout en amandelmeel door elkaar samen met 150 ml water.
    Doe de druppels vanille erdoor met de suiker vervanger, bijvoorbeeld xylitol. Wil je een krokante bodem doe dan een eiwit door het mengsel en zet in de oven voor ongeveer 15 min op 175 graden. Laat daarna goed afkoelen.
  • Bekleed een springvorm met wat bakpapier, vet het in met kokosvet en doe het deeg er in.Druk goed aan met de bolle kant van een lepel en zet het ongeveer 15 minuten in de koelkast.
  • Week de gelatineblaadjes ongeveer 5 minuten in koud water en knijp het daarna goed uit.
  • Verhit wat water met wat magere kwark in een pan en doe de gelatineblaadjes erdoor, goed roeren. Doe de rest van de kwark erbij.
  • Alles goed roeren, doe de sap van de citroen erdoor en rasp wat van de schil van de limoen. Roeren en giet het mengels over de taartbodem. Zet in de koelkast voor minstens 2,5 uur.
  • Maak nu de topping van rood fruit. Doe iets meer dan de helft van het fruit in een mixer. Zeef daarna het mengels zodat de pitjes en schil achter blijven.
  • Snij het overige fruit in kleine stukjes en roer door het mengels. Doe het geheel over de cheesecake en smullen maar!

 

Bron & Beeld: Ellemieke Vermolen
Wil jij op de hoogte blijven van het laatste lifestyle nieuws en meekijken achter de schermen van de Lifestyle NWS redactie? Volg ons dan op Twitter, Facebook, Instagram en Pinterest!