Gezonde blueberry muffins in de vorm van bananenbrood

Blueberry muffins, heerlijk als ontbijt met een kopje koffie of thee maar ja echt gezond zijn ze niet. Behalve als  je ze zelf maakt natuurlijk! Dit bananenbrood volgens het recept van Ellemieke Vermolen is toegevoegde suiker en glutenvrij en komt heel dicht in de buurt van de Amerikaanse blueberry muffin. En het fijnste nieuws: iedereen deze blueberry muffins in de vorm van bananenbrood maken, lees maar even mee.

Benodigdheden

  • 100 g amandelmeel
  • 100 g kokosmeel of havermeel
  • 30 g xylitol
  • 3 rijpe bananen
  • 1 theelepel wijnsteenpoeder
  • 1 theelepel vanille extract
  • 2 eetlepels chiazaad ( deze heb ik eerst geweekt in 8 eetlepels water)
  • 2 eieren
  • handje walnoten of gemengde noten
  • 1 theelepel kaneel
  • snufje himalayazout
  • handje blauwbessen

Bereiding

  • Prak de bananen fijn in een grote kom en doe er alle overige ingrediënten bij.
  • Meng alles goed door elkaar.
  • Vet een cake vorm in met kokosvet en doe er het beslag in. Bak de cake voor ongeveer 40 min. op 180 graden in de oven.
  • Laat goed afkoelen. Je kunt er eventueel nog wat gekruimelde noten overdoen.

Goodluck!

 

Meer culinaire artikelen? Check onze uitgebreide Lifestyle NWS culinaire rubriek!
Wil jij op de hoogte blijven van al het laatste lifestyle nieuws en meekijken achter de schermen van de Lifestyle NWS redactie? Volg ons dan op Twitter, Facebook, Instagram en Pinterest!