search

Published by DN Smit Productions

Consumentenbond: zonnebrandcrème
test 2017

Written by Lifestyle NWS, 5 months ago, 3 Comments
FacebookEmailTwitterPinterestPrintShare

Consumentenbond: zonnebrandcrème test 2017

De Consumentenbond testte dit jaar 15 zonnebrandmiddelen in tube of fles (geen spray) met beschermingsfactor SPF 30. Van de 15 scoren er 3 een dikke onvoldoende omdat ze een veel lagere bescherming bieden dan ze claimen. Vrijwel alle goedkopere middelen doen het beter dan de duurste. Als je zonnebrand zoekt zonder parfum is de keuze beperkt.

Conclusies

 • Beste uit de Test is Garnier Ambre Solair beschermende zonnemelk met karitéboter. Het nieuwe product herken je aan de toevoeging new net boven de tekst ‘beschermende zonnebrand’. En let op de toevoeging met karitéboter in de gele balk.
 • Nivea Protect & Hydrate is Beste Koop. Hiervan kan je mogelijk ook nog oude exemplaren in de winkel vinden. De nieuwe is te herkennen aan de gele sticker aan de bovenkant met new erop.
 • Overigens hebben La Roche Posay en Eucerin hebben dezelfde score als Nivea Protect & Hydrate. Deze zijn duurder en daarom geen Beste Koop.
 • Drie producten scoren een dikke onvoldoende omdat ze de geclaimde beschermingsfactor (SPF) niet waarmaken.
 • Clarins, Clinique en Europrofit scoren een dikke onvoldoende op bescherming. Clinique wijkt het meest af en zou eigenlijk SPF 10 op de verpakking moeten hebben staan. Clarins heeft eigenlijk een SPF van 15 en Europrofit zou een SPF van 20 moeten melden.
 • Clinique beschermt ook onvoldoende tegen UVA. Cien (Lidl) gaat op dit punt met hakken over de sloot.
 • Hema, Garnier en La Roche Posey bieden juist meer bescherming dan ze claimen. De SPF daar zou 50+ moeten zijn.
 • La Roche Posey en Garnier/Delial scoren het best op UVA-bescherming met een 7,5 of hoger.
 • Als je allergisch bent voor parfum kun je maar voor 2 producten uit deze test kiezen. Die bevatten geen parfum.  Het gaat om La Roche Posay dat een prima product is Clinique, een van de producten die de Consumentenbond dus afraadt.
 • Nivea Protect en Bronze en Hema krijgen puntenaftrek omdat hun product butylpheniyl methylpropianal (BMHCA) bevat. De aftrek is omdat deze geurstof recentelijk is afgeraden door de SCCS (Scientific Committee on Consumer Safety) om te gebruiken in cosmetische producten die op de huid worden aangebracht of afgespoeld worden. Mensen kunnen er last van krijgen.
 • Buiten Clinique, Europrofit, Clarins en Yves Rocher claimen alle zonnebrandmiddelen waterbestendig te zijn. We hebben de waterbestendigheid niet getest. Het is wel belangrijk te weten dat fabrikanten ‘waterbestendig’ op de verpakking mogen zetten, als na een waterbadje van 2 keer 20 minuten nog 50% van de beschermingsfactor op de huid zit. Smeer je dus altijd in na het zwemmen ook al staat er aangegeven dat het product waterbestendig is, want je bent na het zwemmen altijd minder beschermd.

 

Bron: Consumentenbond
Wil jij op de hoogte blijven van het laatste lifestyle nieuws en meekijken achter de schermen van de Lifestyle NWS redactie? Volg ons dan op Twitter, Facebook, Instagram en Pinterest!

 

 1. LesleyJune 1, 2017, 10:36 pm

  Ik kan de nieuwe Garnier met karitéboter (nog) nergens vinden? Klopt dat?

  Reply
 2. LisetteJune 18, 2017, 8:13 pm

  Ik test momenteel de Clarins en hij is top!
  Tijdens mijn vakantie in Griekenland nog niet verbrand en netjes om de 2 uur opnieuw aanbrengen.

  Spf 30 face &SPF 30 crème body

  Reply
 3. AngelaSeptember 13, 2017, 10:30 am

  Altijd goed dat dit soort dingen worden gedeeld door bloggers. Zonnebrand creme is onwijs belangrijk om jezelf en je huid te beschermen. Hoe fijn de zon en je tintje ook zijn 🙂

  Reply