search

Published by DN Smit Productions

Bekijk met AR hoe
IKEA-meubels in je interieur staan

Written by Lifestyle NWS, 4 weeks ago, 0 Comments
FacebookEmailTwitterPinterestPrintShare

Bekijk met AR hoe IKEA-meubels in je interieur staan

Met iOS 11 hebben iPhones en iPads nieuwe augmented reality-mogelijkheden gekregen. Daarmee kan je via de camera van het apparaat virtuele objecten in de echte wereld plaatsen. Een ideale manier om bijvoorbeeld te bekijken hoe nieuwe meubels tussen je huidige meubilair zouden staan, en dat is dan ook precies wat IKEA Place doet.

Hoe werkt Ikea Place?

De app Ikea Place laat je eerst de ruimte scannen waar je nieuwe meubels wil uitproberen. Dat hoeft niet heel nauwkeurig. Zolang de ruimte redelijk verlicht is, heeft de app snel in de gaten wat de verhoudingen zijn en wat de vloer is. Vervolgens kies je één van de IKEA-meubels, in de app zitten er meer dan tweeduizend. Een gedetailleerde 3D-weergave van het meubel zweeft dan boven de grond, zodat je het via het scherm kan plaatsen waar je wil en kan draaien.

Heb je de plek gevonden? Druk dan op het vinkje en ploft het meubelstuk neer. Dan kan je afstand nemen, er omheen lopen en het meubelstuk in je kamer vanuit alle hoeken bekijken. Ook kan je foto’s maken die op je fotorol worden opgeslagen. Een handige manier om snel te beoordelen of een meubelstuk er in je huis leuk uitziet, en omdat de app de verhoudingen redelijk goed weergeeft kun je ook grofweg beoordelen of een meubel past.

Download Ikea Place voor iOS (gratis)

Wil jij op de hoogte blijven van het laatste lifestyle nieuws en meekijken achter de schermen van de Lifestyle NWS redactie? Volg ons dan op Twitter, Facebook, Instagram en Pinterest!